Treinverkeer van en naar Gent heel de voormiddag zwaar verstoord

archiefbeeld Foto: rr

Gent - Door een beschadiging aan een bovenleiding, was het treinverkeer in station Gent Sint-Pieters vrijdagvoormiddag zwaar verstoord.

De bovenleiding is net buiten het station van Gent gebroken, op de spoorlijnen richting Brussel. Daardoor konden er een hele tijd geen treinen rijden richting Brussel, of omgekeerd. Maar ook tussen Antwerpen en Brugge is het treinverkeer verstoord, omdat ook die treinen langs Gent passeren. Die treinen worden opgehouden in station Gent-Dampoort. 

"Reizigers die van Brugge naar Brussel moeten, raden we aan om via Kortrijk en Denderleeuw te reizen", zo klinkt het bij de NBMS. "We raden reizigers aan om te luisteren naar de aankondigingen in de stations."

Op halve kracht

Sinds 8.15 uur kunnen de treinen weer over drie van de zes sporen. Het treinverkeer kan daardoor hernemen op halve kracht. "Maar dat wil niet zeggen dat alle problemen van de baan zijn", zegt Frédéric Petit woordvoerder van spoorwegbeheerder Infrabel. "Er is nog altijd een serieuze impact, ook omdat de treinen die al die tijd geblokkeerd waren, eveneens nog over die sporen moeten."

Hoe groot de hinder is voor het spoorverkeer, is volgens Petit moeilijk in te schatten. "Maar voor sommige treinen lopen de vertragingen op tot meer dan een uur."

De oorzaak van de problemen lag bij een pantograaf die was blijven hangen in de bovenleiding. 

Treinreizigers vast

Heel wat reizigers stonden intussen vast door de hinder en vertragingen. Reizigers uiten hun ongenoegen op Twitter. 

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Meest Gelezen

ENKEL VOOR ABONNEES

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees