Jeurissen: "Hunter heeft kans om hogerop te raken verkeken"

Jeurissen: "Hunter heeft kans om hogerop te raken verkeken"

Foto: Photonews

Scheidsrechter Arnold Hunter eiste gisteren een prominente rol op tijdens Olympiakos-Anderlecht. De Noord-Ier ging over tot enkele onbegrijpelijke beslissingen, en kon dan ook op weinig genade rekenen van voormalig Belgisch scheidsrechterbaas Robert Jeurissen. Die liet in het Radio 1-programma "De Ochtend" noteren dat Hunter "de kans om hogerop te raken nu wel verkeken heeft".

"Dit is een catastrofe voor het voetbal en voor de UEFA. Ze willen een jonge scheidsrechter de kans geven om zich te bewijzen en dan gebeurt dit", aldus Jeurissen. "Hunter zit juist onder de elitegroep, in dezelfde categorie als twee Belgen, Serge Gumienny en Sébastien Delferière. Als je daar als jongere zit, wil dat zeggen dat de UEFA je de kans wil geven om te tonen wat je waard bent op het hoogste niveau. De UEFA stuurde ook de baas van de Duitse scheidsrechterscommissie, die ook lid is van de UEFA-scheidsrechterscommissie, om zijn wedstrijd te beoordelen, dat toont voor mij aan dat het om een test ging. En dat is voor Hunter dus duidelijk tegengevallen."

"Het was een catastrofe. Waar dat aan ligt? Dat weet alleen hij zelf. Het is moeilijk om in het hoofd van een scheidsrechter te kijken. Misschien besefte hij achteraf dat hij een verkeerde beslissing nam bij het handspel van Badji, en is hij daarna aan alles beginnen te twijfelen. Het was voor hem ook de eerste keer in die omstandigheden, met de druk van zoveel toeschouwers. Maar dan nog kan dit niet op dit niveau. Dit was onvoldoende, sterker nog: erger dan onvoldoende. Dat zal ook de vertegenwoordiger van de UEFA gezien hebben. Volgens mij heeft Hunter de kans om hogerop te geraken verkeken."

Corrigeer