Jelle Vossen: "Jammer dat ik nu de vijand ben voor de Genk-fans"

Jelle Vossen: "Jammer dat ik nu de vijand ben voor de Genk-fans"

Foto: Fan

Een heftige confrontatie wacht Jelle Vossen zondag, wanneer Club Brugge op bezoek gaat bij zijn ex-ploeg Racing Genk. Aanleiding genoeg voor ons voetbalmagazine Fan, dat morgen gratis bij Het Nieuwsblad zit, voor een stevige babbel met de mateloos populaire spits van blauw-zwart. Daarin weidt de spits uit over de rotte kleedkamer in Genk, zijn "vete" met Hein Vanhaezebrouck, het vertrek naar en bij Burnley, het permanente vakantiegevoel aan de kust, de titelstrijd met Club, het rotatiesysteem van Preud'homme, zijn traptechniek en nog zoveel meer... Wij haalden er een opvallende passage uit.

Jupiler Pro League op Sportwereld.be

Vossen pakte twee weken geleden - niet bepaald onopzettelijk - zijn vijfde gele kaart opdat hij de vorige speeldag tegen Westerlo geschorst zou zijn. Zo is hij er zeker bij in Genk, waar een deel van zijn vroegere achterban hem zal afbranden als een ‘judas’. Enkel en alleen omdat hij nu een ander shirt draagt. “Het is duidelijk dat ik een bijzonder warm onthaal zal krijgen. Maar ik probeer er mij zo weinig mogelijk van aan te trekken en me te focussen op die wedstrijd. Maar het zal euh, voor mij een... (wikt zijn woorden, red.) ongelooflijk emotionele avond worden. Mijn eerste keer in de Cristal Arena in een ander shirt, dat zal bizar zijn. Verder is het afwachten hoe er gereageerd wordt."

Of Vossen de ontgoocheling bij Genk snapt? "Het is dubbel. Ik heb heel veel te danken aan Genk. Ze hebben mij de kans geboden om profvoetballer te worden. Tegelijkertijd heb ik ook heel veel teruggegeven aan de club. We hebben dat dit nu vergeten wordt en dat ik word gezien als de vijand. Maar ik snap hun ontgoocheling wel ergens. Het is nooit leuk om een speler bij een andere Belgische club te zien. Alleen zijn er de laatste jaren op bestuurlijk niveau fouten gemaakt. Daardoor had ik ook die de drang om te vertrekken."

Lees morgen in Fan, het gratis voetbalmagazine van Het Nieuwsblad, het volledige interview met Jelle Vossen (zeven pagina's!). De spits weidt erin uit over de rotte kleedkamer in Genk, zijn "vete" met Hein Vanhaezebrouck, het vertrek naar en bij Burnley, het permanente vakantiegevoel aan de kust, de titelstrijd met Club, het rotatiesysteem van Preud'homme, zijn traptechniek en nog zoveel meer...

Verder leest u morgen nog in Fan:

  • Mulder ziet het: "Pellegrini heeft gelijk: de League Cup en de FA Cup gaan alleen om ordinair geldgewin"
  • Fan-poll: Hier kijken spelers naar
  • Voetballers voor de camera: Goed gespeeld
  • 10x Man City-sensatie: Iheanacho
  • Van fin-de-carrière tot comeback kids

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.