Tom Boonen: "Niemand vertelt mij wanneer ik moet stoppen"

Tom Boonen: "Niemand vertelt mij wanneer ik moet stoppen"

Foto: Belga

Tom Boonen probeert dit voorjaar nog maar eens om de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix te winnen. De 35-jarige heeft nochtans een moeizame winter achter de rug, na die zware val in Abu Dhabi begin oktober, maar in een interview met Het Laatste Nieuws geeft Vlaanderens Hoop aan nog lang niet klaar te zijn met de koers: "Niemand hoeft mij te vertellen wanneer ik moet stoppen".

Wielrennen op Sportwereld.be

Patrick Lefevere sprak na de val van Boonen in Parijs-Nice over "het einde van een tijdperk", maar daar is de Bom van Balen het zelf niet mee eens: "Heeft hij dat gezegd? Je ziet hoe verkeerd hij was. Vraag het hem nog een keer." Toch waren de contractbesprekingen tussen Boonen en Etixx-Quick Step niet makkelijk: "Het was voor iedereen moeilijk. Er was minder budget. Cavendish is om die reden vertrokken. En dan wilde Patrick dat ik zou stoppen na het voorjaar. Dat kwam hem beter uit. Ik vond van niet."

"Het jaar teveel? Als iemand koerst, goed en graag, dan kun je toch blijven koersen. Ik ben dat niet van plan, versta mij niet verkeerd. Maar ik vind dat niemand zich moet bemoeien met de datum van iemands carrière. Dat moet ik zelf kunnen beslissen. Goed, ik snap wel dat Patrick mij moet betalen. Zoals ik zei, het was moeilijk voor iedereen die moest bijtekenen. Maar de beslissing om te stoppen pak ik alleen. Dat hoeft niemand voor mij te doen."

Corrigeer

DE DIGITALE WIELERGIDS

Klik hier

nb-logo


Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.