Transfer Ezekiel naar China springt in extremis af

Transfer Ezekiel naar China springt in extremis af

Foto: Photo News

Imoh Ezekiel kon donderdagavond de kwalificatie voor de achtste finales van de Europa League niet vieren met de rest van de Anderlecht-selectie. De Nigeriaanse spits was immers om zijn transfer naar China te regelen niet meegereisd naar Athene. Die overgang blijkt nu toch niet door te gaan. “Onze manager heeft me verzekerd dat de deal afgesprongen is”, vertelde Anderlecht-coach Besnik Hasi vrijdag op het oefencomplex in Neerpede.

“De reden ken ik niet. Ezekiel wou graag naar China gaan en is daarom ook niet meegereisd naar Griekenland. Hij wou hier blijven om zijn visum te regelen, maar blijkbaar is er iets misgelopen. Er was ook niet veel tijd, vandaag/vrijdag sluit de transfermarkt in China.”

Na 120 minuten voetbal tegen Olympiakos en een vermoeiende reis wacht zondag in de competitie de Clasico tegen Standard, op de 28e speeldag in de Jupiler Pro League. “We doen er alles aan om de jongens snel te laten recupereren, ook al is dat niet evident na zo’n zware wedstrijd. Maar na de zege van donderdag zit de sfeer wel goed in de groep, ik denk dat we zondag wel klaar zullen zijn voor Standard. Voor de schorsing van Dennis Praet hebben we enkele oplossingen. Een paar jongens komen daarvoor in aanmerking. Steven Defour is bovendien speelklaar.”

In de competitie kon paars-wit de voorbije jaren niet al te vaak punten sprokkelen tegen de aartsrivaal uit Luik. Ook dit seizoen eindigde de heenwedstrijd op de vijftiende speeldag met 1-0 in het voordeel van de Luikenaars. “We hebben zeker iets goed te maken, al verloren we ginder wel onverdiend en dat na een zware Europese wedstrijd tegen Tottenham”, aldus Hasi, die met Anderlecht drie speeldagen voor het einde van de reguliere competitie tegen een achterstand van zeven punten aankijkt op leider Club Brugge. Er komt dus stilaan druk op de ketel. “Het klopt dat we zondag zeker niet mogen verliezen, maar ook in Beveren hadden we eigenlijk niet mogen verliezen”, besloot Hasi.

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.