AA Gent - Lokeren 3-1

AA Gent rekent tegen Lokeren af met slechte reeks en slecht veld

AA Gent kan nog winnen: vooral op wilskracht won de kampioen op de 28ste speeldag verdiend met 3-1 van Lokeren en komt zo (voorlopig?) weer naast Club Brugge mee op kop. Neto en Dejaegere scoorden voor de thuisploeg maar Harbaoui scoorde nog voor rust de aansluitingstreffer vanop de stip. Door die kleine voorsprong bleef het lang spannend maar Depoitre scoorde in het slot de 3-1 en door deze zege kruipen de Buffalo’s qua resultaat toch al uit hun dipje.

Bij de thuisploeg ontbraken Mitrovic (voetblessure) en Asare (geschorst), Gershon kreeg zo zijn eerste speelminuten en ook Rafinha mocht starten. Neto en Milicevic keerden terug in de basis, Boussoufa en Simon moesten tevreden zijn met een plek op de bank. De bezoekers kwamen gehavend aan de aftrap: Overmeire was geschorst en Persoons, Enoh, Ngolok, Rassoul en Maric vertoefden nog steeds in de ziekenboeg.

Bekijk hier beide opstellingen

AA Gent begon scherp en gretig aan de partij en kwam al snel op voorsprong. Renato Neto prikte de 1-0 binnen na een sublieme halve omhaal. De thuisploeg domineerde en verzamelde de meeste kansen maar halverwege de eerste helft ontsnapte het aan de 1-1. Sels pareerde de kopbal van de vrijstaande Harbaoui. Zeven minuten voor het rustsignaal krulde Dejaegere de 2-0 netjes binnen. De landskampioen leek de rust te gaan halen met een veilige voorsprong maar na impulsief verdedigen van Foket kregen de bezoekers een strafschop. Harbaoui miste niet: 2-1 en dus was er nog niets beslist.

Meer zelfs, Lokeren kwam het best uit de kleedkamer en drukte de thuisploeg achteruit. De jarige Sels hield zijn ploeg echter recht op pogingen van Harbaoui en Ticinovic. Gent herstelde gaandeweg het evenwicht en zo kregen we een aangename partij maar ook Verhulst was attent op pogingen van Neto en Milicevic. Dejaegere moest geblesseerd naar de kant en werd vervangen door Simon. Beide ploegen moesten ook even bekomen en halfweg de tweede helft zakte het tempo weer wat weg. Boussoufa mocht de laatste tien minuten nog invallen voor een moegestreden Matton. Gent eiste de bal op en toen Ingason mocht gaan douchen na zijn tweede gele kaart, brak de veer bij de bezoekers. Depoitre legde in het slot nog de 3-1-eindcijfers vast.

Nadat AA Gent voordien vier van zijn vijf wedstrijden had verloren, met de 5-2 in Oostende vorige week als dieptepunt, herpakten de Buffalo’s zich. Wervelend was het allemaal nog niet maar door deze zege komt Gent wel weer naast Club Brugge aan de leiding, blauw-zwart speelt zondag wel nog in Genk. Lokeren blijft na een schamele 3 op 21 voorlopig elfde, met amper vijf puntjes voorsprong op rode lantaarn OHL...

Opmerkelijk:

Net als in de heenwedstrijd tegen Lokeren werd bij AA Gent een doelpunt op speciale wijze gevierd. In Lokeren vierde Benito Raman nog met een snookerbeweging nadat hij daarvoor tonnen kritiek had gekregen omdat hij in de vroege uurtje was betrapt toen hij aan het snookeren was. Deze keer vierde Brecht Dejaegere zijn goal met een golfbeweging nadat deze week bleek dat de grasmat in Gent er erbarmelijk bijligt omdat een deel van de grasmat was gemaakt voor een golfterrein en niet voor een voetbalveld... Toch leken de beide ploegen niet al te veel last te hebben van die slechte grasmat.

Belangrijkste fases:

3’ Bolbat gaat stevig door op Kums, de middenvelder plant zijn studs op het been van de Gouden Schoen en krijgt terecht geel.

7’ Matton legt terug tot bij Milicevic. Zijn inzet wijkt af op Odoi, maar Gumienny kent geen corner toe.

10’ GOAL! Nadat de kopbal van Gershon voor de lijn werd gekeerd, is het nu wel raak. Neto draait spectaculair om zijn as en plaatst de bal enig mooi in de verste hoek: 1-0.

19’ Depoitre wint een luchtduel en kopt de bal door tot in de loop van Milicevic. Zijn overhoekse poging gaat maar centimeters naast.

25’ Gershon gunt Harbaoui teveel vrijheid bij een vrije trap. De Tunesiër knikt naar doel maar Sels houdt de 1-1 uit zijn doel. Ook in de herneming kan Lokeren niet scoren.

28’ Gershon klimt het hoogst na een vrije trap van Kums. Verhulst tikt de kopbal over de lat.

32’ Dejaegere drijft de bal voor zich uit. Verhulst stompt met twee vuisten diens pegel weg.

38’ GOAL! Brecht Dejaegere. Hij krult de bal in de verste hoek. Via de binnenkant van de paal verdwijnt de bal in doel: 2-0.

41’ STRAFSCHOP! Foket gaat te opzichtig te werk om Ticinovic de doorgang te versperren. Die gaat gretig neer, strafschop.

42’ GOAL! Harbaoui scoort voor Lokeren. Sels zat er nog met één hand aan, maar het wordt toch 2-1.

47’ Harbaoui troeft Gershon opnieuw af in de lucht, Sels klemt de kopbal van de doelpuntenmaker.

58’ Dejaegere en Matton combineren er vrolijk op los. Ze komen niet tot een schot. Renato Neto wel. Zijn bom vliegt door de vingertoppen van Verhulst nipt over de deklat.

60’ Milicevic stormt met Ingason in zijn rug naar doel af. Hij trapt met links. Verhulst etaleert zijn goede vorm met een prima redding.

60’ Ticinovic wordt uit het oog verloren en heeft de 2-2 aan de voet. Sels houdt de voorsprong van de Buffalo’s op het bord.

69’ Odoi tikt Milicevic aan net buiten de grote rechthoek. Gumienny geeft geen kik, tot woede van de Gentse bank. Even later valt Miric tegen de vlakte in de zestien van de Buffalo’s. Lokeren krijgt geen tweede strafschop.

84’ RODE KAART! Ingason tikt de spurtende Boussoufa langs achter aan en mag beschikken na zijn tweede gele kaart van de avond.

90’ GOAL! Depoitre beslist de partij: hij duikt op aan de eerste paal bij een vrije trap van Milicevic en kopt de 3-1 binnen.

Herbeleef hier de wedstrijd fase per fase

Corrigeer