VOLLEYBALLIGA A KNACK ROESELARE - Assistent-coach Steven Vanmedegael tekent vier jaar bij, hoofdcoach Emile Rousseaux twee jaar

“Is een teken van respect”

“Is een teken van respect”

Emile Rousseaux en Steven Vanmedegael genieten na één van hun successen. Foto: BART VANDEBROUCKE

Roeselare / Menen -

Knack Roeselare kijkt vanavond leider Asse-Lennik in het Zellikse Molenbos in de ogen. Een mooie affiche, maar belangrijker was de melding dat hoofdcoach Emile Rousseaux (54) voor twee jaar bijtekende en zijn assistent Steven Vanmedegael (29) dat zelfs voor vier jaar deed.

“Een teken van respect en vertrouwen”, klinkt Steven Vanmedegael trots. “De mensen die de club leiden, zijn dus tevreden over ons werk. Mijn lot is inderdaad niet onverbrekelijk verbonden met dat van Emile Rousseaux. Ik denk dat de club vooral tevreden is over de manier waarop wij werken met jongere spelers en over het scoutingsapparaat dat wij hebben opgezet.”

Veel tijd om die contractverlengingen te vieren hebben de Roeselaarse sportieve leiders niet. Na de zege van woensdag tegen Menen wacht vanavond al de uitmatch bij leider Asse-Lennik en donderdag de terugmatch in de kwartfinale van de CEV Cup tegen Teruel.

“Tegen Menen hadden wij vooral de eerste maar ook de derde set goed onder controle”, blikt Vanmedegael nog even terug. “Enkel in de tweede set liep het minder vlot omdat wij het vooral in de receptie even moeilijk kregen. Het feit dat wij toch nog een 23-24 in setwinst konden ombuigen, is een positief punt. In set drie hield Menen het tot 18-18 vol.”

Vanavond staan Asse-Lennik en Roeselare voor de vijfde keer dit seizoen tegenover elkaar. Van het goede te veel?

“Vind ik niet”, aldus Steven Vanmedegael. “Die confrontaties zijn eerder een zegen voor het Belgische volleybal. Meestal zijn het spannende matchen van een hoog niveau. Asse-Lennik is zeker van de eerste plaats in de voorcompetitie. Wij willen zo snel mogelijk zekerheid hebben over de tweede plaats. We spelen volgende week wel thuis tegen Teruel met een plaats in de halve finale van de CEV Cup als inzet. Of er tegen Asse-Lennik spelers gespaard worden met het oog op die Europese match, weet ik niet. Het blijven twee cruciale wedstrijden en wie er ook op het terrein staat, zal volle bak vechten voor de zege.”

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio