VOETBAL1STE PROVINCIALEVK LIEDEKERKE-KSKL TERNAT - Steve Desaegher neemt het op tegen zijn ex-ploeg

“Deze wedstrijd moeten we absoluut winnen”

“Deze wedstrijd moeten we absoluut winnen”

Steve Desaegher (r.) is duidelijk: “Ternat moet eraan.” Foto: dsj

Liedekerke / Ternat -

Steve Desaegher brak vanuit de jeugdrangen door naar de eerste ploeg bij Ternat. Later keerde de midvoor nog eens terug naar Ternat in de nationale reeksen, maar de jongste seizoenen profileert de goalgetter zich als de Liedekerkse topschutter.

Voor jou blijft de komst van Ternat met jouw voetbalverleden nog steeds een speciale wedstrijd?

Steve Desaegher: “Met de Ternatse trainer Rudy De Donder speelde ik nog samen. Toen ik op mijn zestiende debuteerde, was hij één van de vaste waarden. Later zou hij dan doorschuiven naar de rol van assistent-coach. Veel later werd hij dan hoofdcoach. Intussen ken ik nog weinig spelers uit mijn Ternatse periode. Enkel Dennis Van Der Putten en Axel Vermeiren ken ik nog uit de periode van mijn Ternatse passage. Een derby tegen Ternat blijft uiteraard wel leven met Lomebeek als gemeenschappelijke noemer. Nadat het huwelijk met Liedekerke op de klippen liep, werd Lombeek gekoppeld aan Ternat.”

Eigenlijk staat de nakende derby in teken van een sportieve crisis die bij Liedekerke om de hoek loert terwijl die bij Ternat al nadrukkelijk aanwezig is met de rode lantaarn?

“Elke ploeg kent wel eens een dipje. In de heenronde kenden we al eens meeval waar in de terugronde zowat alles tegen zit. Zondag kennen we evenwel geen genade. Iedereen moet zijn eigen boontjes doppen in eerste provinciale. Deze wedstrijd moeten we absoluut winnen, want nadien volgen twee kleppers met Bierbeek en Eppegem. Na een nul op negen moeten we opnieuw aanknopen met de zege. Zo niet dreigen we in een dal te verzeilen zoals we dat ook vorig jaar kenden na Nieuwjaar.”

Voor jou is het ook geen pretje in de vuurlinie waar je vaak op een eiland staat en nauwelijks nog in stelling wordt gebracht?

“Ik ben geen spits die het in zijn eentje forceert wat het extra moeilijk maakt. Ik denk dat ik de jongste vijf wedstrijden in totaal vijf kansen kreeg. Niemand werkt af aan 100 procent en dus ken ik een moeilijke periode. Winnen en verliezen doe je als ploeg. Zo snel mogelijk punten pakken is de boodschap. Ternat moet eraan.”

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio