Vier knipt emotionele Michel Van den Brande mogelijk uit uitzending

Tientallen tips, maar geen spoor van Michel

Blankenberge -

De politie heeft tientallen tips gekregen na het opsporingsbericht voor de vermiste ondernemer Michel Van den Brande (54). Toch is er nog altijd geen spoor van de populaire zakenman. Tv-zender Vier beraadt zich ondertussen over wat ze moet doen met de volgende uitzending vanThe Sky is the Limit, waarin een emotionele Michel zijn ziel blootlegt tegenover Vlaanderen.

“Ik wil iedereen bedanken voor de vele steunbetuigingen, maar voorlopig weet ik zelf niets meer dan wat nu bekend is”, zo liet zoon Dylan (24) gisteravond weten. “We gaan ervan uit dat alles goed komt.”

Volgens de tips werd Van den Brande op tientallen plaatsen gezien. “Maar de gouden tip is er niet bij”, zo klinkt het. Zo werd hij op hetzelfde moment in Sluis én in Gent gezien. Het leverde geen enkel spoor op naar de zakenman. “Wellicht zit hij gewoon in het buitenland, waar hij zich aan het bezinnen is”, zeggen vrienden en familieleden, die zweven tussen hoop en vrees.

Van den Brande verliet woensdagochtend zijn penthouse in Blankenberge om te gaan ontbijten in hotel Corner House. “Ik heb niets vreemds opgemerkt”, zegt zaakvoerster Nancy Van Hee (lees hier meer). Wellicht is zij de laatste die hem zag, toen hij daar om 9.15 uur vertrok.

De ondernemer had net daarvoor nog een sms naar zijn neef gestuurd. Maar zijn smartphone, die hij anders nooit losliet, bleef thuis in zijn slaapkamer achter. Van den Brande heeft verschillende auto’s, maar hij koos net die éne BMW 320 die geen track and trace-systeem heeft, waardoor hij niet opgespoord kan worden.

Omstreeks 11 uur werd hij nog in de Lippenslaan in Knokke geregistreerd. Daarna loopt het spoor dood.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees