Drie jonge avonturiers komen om bij canyoning

Drie jonge avonturiers komen om bij canyoning

De drie slachtoffers. Foto: Facebook

Drie jonge Britten zijn vrijdag om het leven gekomen terwijl ze canyoning deden langs een waterval in Midden-Vietnam. Ze zijn waarschijnlijk omgekomen doordat ze meegesleurd werden door een sterke stroming. Dat heeft hun gids zaterdag uitgelegd aan lokale media.

De lichamen van de drie, twee vrouwen en een man, werden door reddingswerkers gevonden tussen de rotsen beneden aan een waterval, gelegen in het bergachtige gebied Da Lat, 290 kilometer van de stad Hô Chi Minh. De Britse ambassade in Hanoi heeft hun overlijden bevestigd.

De 26-jarige gids die de slachtoffers begeleidde, verklaarde aan de autoriteiten dat ze alle drie een reddingsvest droegen op het moment dat ze meegesleurd werden door het water. Volgens de krant Tuoi Tre werden de lichamen van de vrouwen van 18 en 25 en van de 25-jarige man overgebracht naar Hô Chi Minh. De drie waren sinds het begin van de maand in het land, aldus nog de lokale media.

Toeristen dalen wel vaker met een touw af in deze waterval van een twintigtal meter. De bergstreek van Da Lat, op 290 kilometer van het vroegere Saigon, is bekend van zijn prachtige landschappen, heldere meren en indrukwekkende watervallen. De streek is in trek bij liefhebbers van extreme sporten.

Corrigeer

NIET TE MISSEN

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees