Groep mannen filmt, achtervolgt en omsingelt jonge meisjes

Groep mannen filmt, achtervolgt en omsingelt jonge meisjes

Themabeeld. Foto: ss

In Duitsland is er opnieuw opschudding ontstaan nadat een grote groep mannen drie jongen meisjes hebben lastiggevallen. De feiten speelden zich af in de Noord-Duitse stad Kiel. Twee Afghanen zijn opgepakt, zo meldt de lokale politie

Het incident deed zich donderdagavond rond 18 uur voor in een restaurant in Kiel, niet ver van het station. De meisjes van 15, 16 en 17 jaar werden eerst in een restaurant ongewenst gefotografeerd of gefilmd door twee Afghanen. Na een tijdje groeide de groep uit tot twintig à dertig mannen met een migratie-achtergrond die de meisjes lastigvielen, zo meldt de politie in een persbericht.

Twee meisjes sloegen op de vlucht en konden enkele achtervolgers afschudden. Uit bezorgdheid om hun vriendin, die alleen was achtergebleven, keerden ze echter terug naar het restaurant. Daar werden ze opnieuw lastiggevallen door twee Afghanen, die vlak naast hen gingen zitten. Het zou daarbij niet tot seksuele handelingen gekomen zijn.

“Zware beledigingen”

Veiligheidsmensen van het winkelcentrum brachten de politie op de hoogte. Die kon vier mannen, onder wie twee Afghanen van 19 en 26 jaar oud, oppakken. Dat verliep niet zonder slag of stoot. De politie spreekt van “zware beledigingen, bedreigingen, lichamelijke letsels, pogingen om agenten zwaar te verwonden en verzet tegen de politie.”

De twee Afghanen moesten de nacht doorbrengen in de cel, maar zijn ondertussen weer vrijgelaten. Twee andere verdachten werden na het controleren van hun identiteit donderdag meteen vrijgelaten. De politie onderzoekt momenteel de bewakingsbeelden van de bewakingscamera van het winkelcentrum en de mobiele telefoons van de verdachten. Er wordt ook nog gezocht naar getuigen van de feiten. De meisjes krijgen psychologische bijstand.

Reacties

Het incident maakte heel wat los in Duitsland, waar de massa-aanrandingen nog vers in het geheugen liggen. “Het gaat om een waanzinnige inbreuk. De daders mogen hier niet mee wegkomen”, klinkt het bij politici.

Vrijdag heeft de Bondsdag nog een voorstel aangenomen dat het makkelijker maakt om buitenlanders die zich schuldig maken aan strafbare feiten het land uit te zetten.

Corrigeer

MEER NIEUWS