OH Leuven - KV Oostende 4-1

Geplaagd OHL speelt Oostende helemaal zoek

OHL is voor even weg van de laatste plaats. Met een knalprestatie had het geen genade met een zwak Oostende. Door de 4-1-overwinning springen Emilio Ferrera en de zijnen over Moeskroen en Westerlo naar een veilige veertiende plaats. Zo keert de rust in het Leuvense terug na een turbulente week. Bekijk de videosamenvatting vanaf 23u op Sportwereld.be!

Jupiler Pro League op Sportwereld.be

Romain Reynaud en Rudy Riou. Jawel, ze stonden gewoon in de basis bij de rode lantaarn. OHL houdt het vermeende gokkersduo tot nader order een hand boven het hoofd. “Het gaat voorlopig om geruchten en er is geen enkele indicatie dat er op wedstrijden van OHL gegokt is”, luidde de officiële uitleg. Met Oostende - de nummer vier die vorige week kampioen AA Gent helemaal zoek speelde - kreeg het alvast geen hapklare brok voorgeschoteld in de bikkelharde strijd om het behoud. Maar wie vooraf zijn geld zomaar op de kustploeg had ingezet, kwam al snel bedrogen uit.

Cadeautje van Milic

Want wat OHL in de eerste helft op de mat legde, was gezien de omstandigheden best wel indrukwekkend. De troepen van Emilio Ferrera dicteerden in de eerste helft de wet, al moesten ze wel 21 minuten wachten op een eerste echte mogelijkheid. Le Postollec haalde zijn hamer uit zijn gereedschapskistje en ging staalhard zijn poging, het reclamebord naast het doel van Wouter Biebauw was goed voor de schroothoop. Halfweg de eerste helft kwam Yassine El Ghanassy een geblesseerde Brecht Capon vervangen. Die zag al snel hoe niet Romain Reynaud van OHL maar wel Antonio Milic van Oostende zich - met enige zin voor overdrijving - heel wat argwaan op de hals haalde. Met een blinde en geweldig slechte terugspeelbal zonderde hij Yohan Croizet alleen af voor Biebauw. Daar ging de man van OHL in eerste instantie nog vlot rond, maar in tweede instantie werkte Jordan Lukaku hem tegen de grond. John Bostock stapte af van zijn stilaan traditionele panenka en schilderde de elfmeter enig mooi de bovenhoek in. Ambiance aan Den Dreef en het dak ging er amper een minuutje later al een tweede keer af. Leandro Trossard draaide de hele KVO-defensie hoorndol en bediende dan Croizet, die met een kopbal OHL op rozen zette.

Late eerredder

Liet Oostende zich dan zomaar naar de slachtbank voeren? Niet in de eerste tien minuten na rust. OHL moest wat achteruit en Knowledge Musona testte tot twee keer toe de reflexen van Riou. Net op het moment dat de aansluitingstreffer in de lucht hing, sloeg de thuisploeg genadeloos toe. Trossard en Bostock - wat vonden die mekaar goed vanavond - zetten een vlijmscherpe counter op, die laatste rondde die ook schitterend af: 3-0, geen mens die nog een cent op een overwinning van Oostende durfde inzetten. En dan al zeker niet toen Croizet er op aangeven van - jawel - Trossard nog eentje bij deed. Meteen daarna mocht Croizet ook gaan rusten, het publiek wist met zijn dankbaarheid geen blijf.

Kon Oostende dan maar beter forfait geven? Ei zo na wel, maar de bezoekers mochten van geluk spreken dat Kim Ojo de vernederende vijfde treffer naast schoof. Sterker nog: de eerredder kwam er dan toch. Milic maakte zijn fout van in de eerste helft goed en kopte een hoekschop van El Ghanassy voorbij Riou. Een gretig ingevallen Pedersen had zelfs de 4-2 aan de voet, maar de paal stond een spectaculaire comeback in de weg. Zo beleefde Oostende dus een horroravond, terwijl Leuven na een broodnodige driepunter een ware feestnacht tegemoet ging. Wedden dat het in de kelder van het klassement nog ongemeen spannende weken worden?

Opmerkelijk: Van verdeeldheid lijkt bij OHL geen sprake. Getuige daarvan de warme groepsknuffel, bijhorende peptalk vlak voor de wedstrijd én applausvervanging van Reynaud.

Herbeleef de wedstrijd hier.

Belangrijkste fases:

21’ Vanop een meter of 25 haalt Le Postollec uit, maar zijn poging gaat een metertje of 2 naast de kooi van Biebauw.

27’ GOAL! Bostock pakt vaak uit met een panenka, maar nu trapt hij de bal schitterend en staalhard in de kruising. OHL op rozen!

29’ GOAL! Lukaku verliest de bal op zijn linkerflank en Trossard haalt de trukendoos boven met 3 pirouettes. Croizet staat vrij voor doel en kopt de 0-2 tegen de netten. Klassevoetbal en klassegoal van OHL!

49’ Oostende is beter uit de kleedkamer gekomen. Nu is het Musona die hard uithaalt, maar hij knalt pal op de vuisten van Riou.

55’ GOAL! OHL heeft het heel moeilijk in het begin van de tweede helft, maar Bostock maakt er nu op de counter schitterend 3-0 van! Heel knap uitgespeeld via Trossard en Bostock!

57’ GOAL! O la la, wat een avond voor OH Leuven! Geen 3 zonder 4, want Croizet heeft net voor de tweede keer Biebauw geklopt. Trossard stuurt Croizet diep, die omspeelt Biebauw en legt de 4-0 in het mandje.

73’ GOAL. De 4-1 is dan toch dichterbij dan de 5-0, want Milic kopt een voorzet van El Ghanassy voorbij Riou. Een pleister op een houten been.

76’ Pedersen laat zich echt wel gelden. Kanu gaat defensief de mist in en de Deen haalt vanop de rand van de zestien uit. Zijn poging komt via de paal recht in de handen van Riou.

90’ Onder een verdeeld applaus gaat Reynaud naar de kant. De verdediger geeft eerst zijn aanvoerdersband nog aan Riou. In zijn plaats komt Urosevic.

Corrigeer