Algerijn die in België woont opgepakt in verband met aanslagen Parijs

Een Algerijn die in België verblijft en wordt verdacht van betrokkenheid bij de dodelijke aanslagen van 13 november in Parijs, is dinsdag in Algerije opgepakt. Dat meldt het parket van Béjaïa, een stad ten oosten van Algiers.

De man heeft zichzelf bij de ordediensten aangegeven na een dagvaarding van de onderzoeksrechter. Hij zit voorlopig opgesloten in Akbou, op zo’n 250 kilometer ten oosten van Algiers.

Hij is aangehouden ‘voor zijn mogelijke betrokkenheid bij terroristische activiteiten en zijn eventuele deelname aan een (actieve) terreurgroep in het buitenland’, aldus het parket in Algerije. Mogelijk komt er een Franse rogatoire commissie om de verdachte te ondervragen.

Sint-Gillis

Het parket gaf geen informatie over zijn identiteit, maar volgens lokale media zou het gaan om de 29-jarige Zouhir Mehdaoui, een kennis van Abdelhamid Abaaoud, het vermoedelijke brein van de aanslagen. In 2012 zou hij uit Algerije vertrokken zijn naar Turkije. Maar na een verblijf in Griekenland zou hij in 2014 in ons land komen wonen zijn en met een Belgische zijn getrouwd.

Zijn domicilie was naar verluidt in de Brusselse gemeente Sint-Gillis.

Moslimextremisten voerden op 13 november vorig jaar aanslagen uit op verschillende plaatsen in Parijs. Daarbij zijn in totaal 130 doden gevallen.

Corrigeer

NIET TE MISSEN

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees