Suarez is voorlopige topspits van 2016, Westerlo-speler en Club-flop doen even goed als steraanvallers

Suarez is voorlopige topspits van 2016, Westerlo-speler en Club-flop doen even goed als steraanvallers

Foto: Reuters

FC Barcelona speelt zondag thuis tegen FC Sevilla, waardoor Luis Suarez een nieuwe kans krijgt om de netten te doen trillen voor de Blaugrana. De Uruguayaan is nu al de voorlopig beste spits van 2016, aangezien hij qua aantal goals en assists alles en iedereen achter zich laat.

Suarez zit dit jaar aan tien goals en negen assists, goed voor een totaal van negentien "punten". Enkel Benfica-aanvaller Jonas komt met elf goals en zes assists enigszins in de buurt. Lionel Messi en Cristiano Ronaldo totaliseren "slechts" dertien punten. De Argentijn zit aan negen goals en vier assists, de Portugees aan acht goals en vijf assists. Ze blijven daardoor net Zlatan Ibrahimovic voor, die dit jaar al goed was voor acht goals en vier assists.

Een hele reeks spelers zit aan negen punten. Daarbij toppers als Sergio Agüero, Diego Costa, Paolo Dybala, Gonzalo Higuain, Lorenzo Insigne en Robert Lewandowski. Zij krijgen echter het gezelschap van twee opvallende namen. De eerste is Westerlo-spits Frédéric Gounongbe, die volgens Transfermarkt aan vier goals en vijf assists zit. De tweede is ex-Club-speler Nicolas Castillo, die bij het Chileense Universidad Catolica aan acht goals en één assist zit in 2016.

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.