Stig Broeckx geopereerd na val door motor, organisatie biedt excuses aan

Stig Broeckx geopereerd na val door motor, organisatie biedt excuses aan

Foto: Sporza

Het Vlaamse voorjaar is nog maar twee koersen ver, of er is alweer een onnodige valpartij gebeurd. Lotto-Soudal-renner Stig Broeckx liet zich op 34 kilometer van de finish - dus net voor het ingaan van de twee plaatselijke ronden in en rond Kuurne - even uitzakken uit het peloton, en werd toen aangereden door de motor van de koersdokter. Bijzonder spijtig voor Broeckx, die al een knappe wedstrijd achter de rug had. Hij werd meteen overgebracht naar een ziekenhuis.

Wielrennen op Sportwereld.be

Broeckx kwam zwaar ten val en werd geraakt aan zijn rechterschouder. Meteen werd beslist om onze renner op te nemen in het ziekenhuis van Deinze. Daar stelden de dokters een verplaatste breuk in zijn rechtersleutelbeen, een barst in de rib en een gekneusde hand vast. Zondagavond al zal Broeckx een operatieve ingreep ondergaan om zijn sleutelbeenbreuk te herstellen.

Hij zal de komende weken noodgedwongen op non-actief worden gezet en mag nu al een kruis maken over zijn deelname in de voorjaarsklassiekers.

Organisatoren verontschuldigen zich 

De organisatie pakte uit met een communiqué naar aanleiding van dat incident en slaat mea culpa.

“Stig Broeckx werd tijdens de finale van Kuurne-Brussel-Kuurne het slachtoffer van een spijtig ongeval. De organisatoren van de wedstrijd wensen zich te verontschuldigen voor deze jammerlijke gebeurtenis, in eerste instantie aan de renner maar ook aan de ploeg Lotto-Soudal”, klinkt het.

Broeckx werd na het ongeval naar het ziekenhuis overgebracht. “Tegelijk wordt er de klemtoon op gelegd dat de hulpdiensten snel ter plaatse waren om assistentie te verlenen aan de getroffen renner. De veiligheid van renners en volgers heeft voor de organisatoren steeds de hoogste prioriteit. Dit ongeval versterkt het bestuur van Kuurne-Brussel-Kuurne in haar voornemen daar in de toekomst zo mogelijk nog meer aandacht aan te besteden. De organisatoren zullen zich onthouden van verder commentaar over de omstandigheden die aanleiding gaven tot het ongeval”, aldus het communiqué.

Corrigeer


Meest Gelezen Sport