Ex-wereldkampioene Marta Bastianelli toont snelle benen in Omloop van het Hageland

Ex-wereldkampioene Marta Bastianelli toont snelle benen in Omloop van het Hageland

Foto: Photo News

De Italiaanse Marta Bastianelli schreef in Tielt-Winge de eerste manche van de Lotto Cycling Cup op haar naam. De gewezen wereldkampioene van Alé Cipollini rekende in de spurt van een omvangrijke kopgroep af met de Canadese Leah Kirchmann en de Finse kampioene Lotto Lepisto. Kelly Druyts was de beste Belgische op de elfde plaats.

De Omloop van het Hageland was best een genietbare wedstrijd. 187 rensters namen de start. Ondanks de snijdende wind gooiden Gracie Elvin en Anoushka Koster zich in de aanval. Beiden liepen meer dan één minuut uit maar slaagden er niet in om stand te houden.

Nadien waagde de Noorse Vita Heine haar kans maar zij kon het op het glooiende landschap niet redden. Ook Megan Guarnier en Annemiek van Vleuten bewogen in de slotfase hemel en aarde om de groep uit elkaar te ranselen. In een nerveus slot op de smalle wegen van het Hageland stormde een zestigkoppige groep naar de meet. Marta Bastianelli toonde zich de snelste van het lot.

“Wat heeft de ploeg vandaag goed werk geleverd. In de snelle afdaling naar de streep werd er gevlamd en ik zat in uitstekende positie om het af te maken. Ik heb vandaag kunnen winnen zoals Mario Cipollini die me zo vaak voordeed” aldus Marta Bastianelli die in 2007 de wereldtitel veroverde in Stuttgart.

Bastianelli is meteen ook de eerste leider in de Lotto Cycling Cup. De nevenklassementen worden aangevoerd door Emma Johansson (bergprijs), Anouska Koster (knelpunten) en Jip Van Den Bos (jongeren).

Corrigeer