Reynaud is niet alleen: eersteklassers gokken massaal op beloftenwedstrijden

OHL-speler Romain Reynaud is lang niet de enige eersteklassevoetballer die gokt op voetbalmatchen van de beloftenploeg van zijn eigen club. Verschillende spelers van andere clubs waren afgelopen weekend heel duidelijk: “Inzetten op wedstrijden van de beloften komt bij haast elke club voor.” Nochtans hebben alle profs een contract ondertekend waarin expliciet staat dat dat verboden is.

Jupiler Pro League op Sportwereld.be

Het mechanisme is simpel: aangezien lang niet alle A-spelers altijd kunnen meedoen met het eerste elftal, moeten sommigen af en toe spelen in beloftenwedstrijden. Om hun conditie te onderhouden. Als die het dan moeten opnemen tegen een groep jonge talenten, is een zege vrij voorspelbaar. Onderling wordt soms zelfs via Whatsapp info uitgewisseld over hoeveel A-spelers aantreden. En met die info is het makkelijker om te gokken op de afloop van een wedstrijd.

Volgens verschillende spelers is het zelfs “een hype” en komt het bij zo goed als elke eersteklasser voor. Nochtans staat in elk contract dat gokken op wedstrijden van hun club wordt verboden. Online kan dat gecontroleerd worden, maar wie een biljet koopt in een kantoor, hoeft zijn identiteit niet prijs te geven.

Aflevering 9:Den beerschot en de schande van Popzuelo Beluister nu

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.