Zo ziet een schansspringer eruit na doodsmak

Schansspringers moeten wel waaghalzen zijn, anders beslis je niet om van een schans van zo'n 100 meter hoog in een razende vaart neer beneden te skiën om dan zover mogelijk te "vliegen"... Pas als het fout gaat, besef je hoe gevaarlijk deze sport wel is. En dat mocht wereldtopper Thomas Diethart in Brotterode aan den lijve ondervinden. Hij maakte een doodsmak waarna hij even roerloos bleef liggen, tot hij geruststellend zijn hoofd oprichtte. Achteraf stelde hij zijn fans gerust op Instagram. Hoewel, zijn foto is niet meteen geruststellend te noemen...

De 24-jarige Oostenrijker Thomas Diethart is nochtans geen doetje. In 2014 won hij zelfs het prestigieuze vierschansentoernooi en datzelfde jaar pakte hij op de Olympische Winterspelen in Sochi zilver in de landenwedstrijd. Na dat superjaar leek hij echter al veel van zijn pluimen kwijt: sinds 2015 doet hij zelfs niet meer mee in de wereldbeker en springt hij in de Continental Cup.

"Je had die andere moeten zien", grapte Diethart na zijn doodsmak bij een foto van zichzelf in het ziekenhuis.  "#iwillcomebackstronger #nopainnogain"

 

You should have seen the other guy ;) #KO #Brotterode2016 #iwillcomebackstronger #nopainnogain \,,/

A photo posted by Thomas Diethart (Didl) \,,/ (@thomasdiethart) on

Corrigeer

Meest Gelezen Sport