Vrouw zwaait met afgehakt kinderhoofd in Moskou

Moskou is maandagochtend opgeschrikt door een in het zwart geklede vrouw die in de stad rondliep met het afgehakte hoofd van een kind in haar handen. Volgens Russische media riep de vrouw intussen “Allah Akbar” (“God is groot”, red.)

Opgepast, de beelden kunnen als schokkend worden ervaren!

redactie

De vrouw, Gyulchekhra B. (39), haalde het hoofd uit haar tas nadat de politie haar nabij metrostation Oktyabrskoye, in het noordwesten van Moskou, had tegengehouden. Daarop begon de vrouw te roepen dat ze het kind vermoord had.

Het hoofd zou van Nastya M. zijn, een meisje van vier. De politie had een paar minuten eerder het onthoofde kinderlichaam van het slachtoffer gevonden, bij het blussen van een brand in een appartementsblok. De vrouw zou het appartement in brand hebben gestoken nadat ze het kind had vermoord. Volgens een statement van het Russische ministerie van Binnenlandse Zaken was de vrouw aan het babysitten op het kind. Ze zou gewacht hebben tot de ouders uit het appartement waren vooraleer ze het doodde.

Volgens een journalist van The Moscow Times verklaarde de vrouw dat ze terroriste was en zou ze uit Oezbekistan komen.

Gyulchekhra B. werd aangehouden en wordt momenteel psychiatrisch onderzocht. Russische media melden dat de vrouw onder invloed zou zijn geweest van drugs. De motieven van de vrouw zijn nog onduidelijk.