Rolstoelatlete bekroond voor steun aan assistentiehonden

Rolstoelatlete bekroond voor steun aan assistentiehonden

Marieke Vervoort ontving de prijs uit handen van Maya Detiège, in De Poort op de Markt van Wetteren. Foto: jvw

Wetteren -

Rolstoelatlete Marieke ‘Wielemie’ Vervoort heeft in Wetteren de Benelux-prijs voor recht op toegang in de wacht gesleept. Tegelijk werd de plaatselijke vzw Canisha in de kijker gezet, als opleidingscentrum voor assistentiehonden, gesteund door Marieke.

Marieke Vervoort kreeg de prijs van de Benelux Interparlementaire Assemblee, het parlement van de Benelux. Het is een tweejaarlijkse prijs die voor de eerste keer werd uitgereikt. Marieke won goud en zilver op de Paralympische Spelen, werd drievoudig wereldkampioen en is wereldrecordhoudster in het wheelen (hardlopen voor rolstoelgebruikers, nvdr).

“Haar zeldzame aandoening maakt haar leven tot een krachtmeting maar ze verzet bergen en verlegt grenzen”, zegt Kamerlid Maya Detiège (SP.A), voorzitter van het Benelux-parlement. “Wielemie verdient alle respect, ook voor haar moed en openhartigheid rond euthanasie, een thema dat we in het parlement ook behandelden. We ijveren bovendien voor de erkenning van assistentiehonden, iets wat Marieke heel na aan het hart ligt.”

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees