Eric Vekeman in centrum van belangstelling met zelfgebouwde draaiende garagepoort

‘Garageman’ overrompeld door pers

‘Garageman’ overrompeld door pers

Om het straatbeeld van Zegelsem niet te schenden, toverde Erik Vekeman een winkeletalage om tot een draaiende garagepoort. Foto: edp

Brakel -

“Wat een chaotisch dagje was me dit.” Dat zegt Eric Vekeman uit Zegelsem (Brakel). De man kwam maandag in het nieuws met zijn wel heel aparte garageconstructie, en kreeg zowat de hele vaderlandse pers over de vloer.

In onze maandagkrant kon u het opmerkelijke verhaal van Eric Vekeman lezen. De man toverde de etalage van de voormalige winkel van zijn vrouw om tot een draaiende garagepoort, zodat hij het dorpsgezicht van Zegelsem niet zou schenden. Gisteren liep de pers dan ook zijn deur plat. Radiostations, tv-zenders en schrijvende pers kwamen de hele dag over de vloer bij Vekeman.

“Op de duur heb ik mijn gsm weggelegd, want ik werd tijdens de opnames constant gebeld”, vertelt Vekeman. “Hier was vandaag meer volk dan tijdens de Ronde van Vlaanderen. Ik kan zelfs niet meer zeggen wie er allemaal is komen filmen of foto’s is komen nemen. Telkens opnieuw moest ik tonen wat ik gefabriceerd heb. Mijn etalage open en toe, met mijn wagen binnen en buiten rijden, ...”

“Zelfs de burgemeester is op bezoek geweest”, zegt Vekeman. “Op een bepaald moment dacht ik dat ik problemen ging krijgen door al die aandacht. Maar burgemeester Stefaan Devleeschouwer (Open VLD) stelde me gerust en zei dat ik niets verkeerds heb gedaan. Hij voegde er aan toe dat ik waarschijnlijk wel een poort had mogen installeren. Maar deze constructie heb ik eigenhandig gemaakt, zelf bedacht en helemaal alleen uitgevoerd. Het heeft me 500 euro gekost. Voor die prijs kon ik nooit een poort kopen.”

Corrigeer

NIEUWS