VOETBAL 1STE PROVINCIALEVK LIEDEKERKE - SKL TERNAT - Steve Desaegher telt de buren helemaal uit

“Ternat mist vooral een afwerker”

“Ternat mist vooral een afwerker”

Steve Desaegher controleert de bal in de derby voor Jarno Bernau. Foto: johnny de saedeleer

Liedekerke -

De voetbalfans werden zondag op de Heuvelkouter vergast op een spannende Pajotse derby, die evenwel geen hoge toppen scheerde. De Liedekerkse topschutter Steve Desaegher trok de thuisploeg met twee treffers over de streep.

Ergens stond het in de sterren geschreven dat uitgerekend Steve Desaegher Ternat zou vloeren?

Steve Desaegher: “Het belangrijkste voor Liedekerke was de overwinning. Als diepe spits was ik gewoon de afwerker van dienst. Het werd geen denderende wedstrijd. Een technisch hoog niveau haalde de derby nooit. Ternat verweerde zich verdienstelijk en verdiende op basis van de geboden repliek wel een punt.”

“Combinerend was Ternat met vlagen echt de betere ploeg. Liedekerke versierde dan weer de betere kansen, zodat onze overwinning ook niet helemaal gestolen was. We sukkelden in een dipje, zodat zondag meer dan ooit het resultaat van primordiaal belang was. We schreven drie punten bij in het klassement en daar ging het om.”

We lezen in onze krant haast wekelijks dat Ternat de evenknie was van de tegenstrever, maar niet werd beloond. Wat schort er met jouw ex-ploeg?

“Ternat mist vooral een afwerker. Voetbal draait nu eenmaal rond efficiëntie. Ik zag bij Ternat veel groeipotentieel. Ternat beschikt over vele talentvolle jongeren die op termijn zeker hun streng kunnen trekken in de hoogste provinciale reeks, maar voorlopig telt de ploeg geen aanvaller in de rangen met een neus voor goals voor de doelmond.”

“Wie niet scoort, gaat finaal wel vaker af als een gieter. Na een tegentreffer zie je de hoofdjes bij de jongere spelers vaak ook naar omlaag gaan. Voor rust dicteerde Liedekerke de wet en creëerden we behoorlijk wat kansen. Na rust werd Ternat gaandeweg baas. We kwamen goed weg met de late winning-goal.”

Dat was vooral jouw verdienste als matchwinnaar?

“Na mijn eerste treffer zakten we te ver in. De Ternatse gelijkmaker was wel een lucky goal. Gelukkig prikte ik ook een tweede treffer tegen de netten en liepen we geen averij op. Indien we proberen te combineren, lukt dat doorgaans nochtans. Dat gebeurt helaas te weinig. Soms vergeten we de basisprincipes.”

“Net als vorig seizoen kennen we een dipje omdat meerdere spelers niet gewend zijn om een heel seizoen te spelen en nu op hun tandvlees zitten. Jongens als Fabrizio Cino zouden ook moeten leren dat je enkel fit aan een wedstrijd begint. We speelden als het ware bij vlagen met tien en dat breekt wel eens zuur op.”

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio