De jacht op Greg Van Avermaet is geopend

De jacht op Greg Van Avermaet is geopend

Foto: EPA

Nog precies vijf maanden wachten. Dan weten we officieel voor welke ploeg Greg Van Avermaet in 2017 zal rijden. De winnaar van de Omloop Het Nieuwsblad is hot en na dit jaar einde contract. Toch lijken er maar vier ploegen in staat te voldoen aan zijn looneisen en – nog belangrijker – te passen in zijn plannen. “Greg is het type dat, naast het financiële, zijn keuze ook zal laten afhangen van het sportieve aanbod”, zegt Patrick Lefevere.

Wielrennen op Sportwereld.be

Optie 1, BMC: Blijven als Gilbert wordt opgeofferd?

+ Nu Van Avermaet bewijst dat hij ook kan winnen, zal BMC hem koste wat het kost willen houden. Daar zou Philippe Gilbert wel eens de dupe kunnen van worden. Het loon van de Waal opofferen om Van Avermaet te kunnen blijven betalen? Het zou een duidelijk en niet mis te verstaan signaal zijn. Van Avermaet houdt bovendien niet van veranderingen. Elk jaar opnieuw de combinatie Qatar-Oman. Geen verhuizing naar Monaco om meer te kunnen verdienen, maar trouw aan de Oost-Vlaamse gouw. Bovendien is de band met knecht en vaste kamergenoot Michael Schar zo hecht, dat de Zwitser haast zeker mee in de deal betrokken wordt. En met Silvan Dillier en Stefan Kung heeft BMC ook nog twee rastalenten klaarstaan om de klassieke ploeg de komende jaren nog te versterken.

- Vier renners (Tejay Van Garderen, Tom Bohli, Floris Gerts en Loic Vliegen) zijn al zeker van een contract in 2017. Maar na 2017 gaapt de grote onzekerheid bij BMC. Wil de Amerikaans-Zwitserse ploeg Van Avermaet een mooi contract bieden, dan kan dat enkel met een meer­jarenplan. Daarvoor heeft de ploeg echter nog onvoldoende bankgaranties en vooral veel vraagtekens wat de toekomst betreft.

- Een 30-jarige renner op de top van zijn kunnen paai je niet met een eenjarig contract. Bovendien zal de Grembergenaar boter bij de vis willen. Met minder dan één miljoen euro per jaar moeten ze niet meer afkomen, maar met Tejay Van Garderen en ­Richie Porte heeft de ploeg al twee heel dure vogels in de rangen.

Corrigeer


Meest Gelezen Sport