Sven Nys: "Passie van Lars Boom voor de cross laait weer op"

Sven Nys: "Passie van Lars Boom voor de cross laait weer op"

Sven Nys en Lars Boom in hun jonge jaren: samen in hun spartaanse slaapkamer in de Sportschule in het Duitse Saarbrücken, in de aanloop naar het WK in Sankt-Wendel Foto: VUM

Nu Sven Nys de overgang maakt van actief renner naar ploegleider, moet hij nadenken over de invulling van zijn ploeg bij Telenet-Fidea volgend seizoen. Mogelijk maakt de Nederlandse wegrenner Lars Boom daar deel van uit, zo laat Sven Nys vandaag optekenen in een interview met Humo.

Veldrijden op Sportwereld.be

Lars Boom wordt nadrukkelijk genoemd bij jouw nieuwe ploeg. Is hij uitgekeken op het wegwielrennen?

"Toch voor een groot deel. Lars heet twee kinderen en is meer van huis dan hij zou willen. En als veldrijder kan hij er wel zijn voor zijn familie. Ook de risico's die je als wegrenner loopt, beginnen bij hem te spelen. Er wordt tegenwoordig heel nerveus gekoerst, er gebeuren zoveel valpartijen omdat iedereen vooraan wil ziten. Maar vooral zijn passie voor de cross laait weer op. Terecht, het is ook een fijne wereld om in te vertoeven. Hij heet nog niet getekend, maar we hebben zeker interesse. Lars is een fijne kerel om in de ploeg te hebben."

Jij was de enige veldrijder die er genoeg voor deed, zei hij ooit. De rest was lui en gemakzuchtig.

(lacht) "Lars is een echte Hollander. Die zijn rechtdoorzee en daar heb ik het wel voor. Hij is ook een klasbak en commercieel héél interessant voor een sponsor."

Corrigeer