Stijn het minst verdacht in De Mol, Bruno en Hanne blijven bovenaan

Stijn het minst verdacht in De Mol, Bruno en Hanne blijven bovenaan

Foto: Vier

De aflevering van maandagavond heeft de mening van de Mollenjagers niet veranderd. Bruno en Hanne blijven met stip het meest verdacht, terwijl de sympathieke Stijn het minst verdacht wordt.

Onderzoeksbureau iVox bevraagt na elke uitzending van De Mol meer dan 1.000 kijkers over heel Vlaanderen. Met de juiste statistische methodes komt Vier tot een betrouwbare samenvatting van wat Vlaanderen denkt. Omdat de kijkers ook tal van andere vragen moesten beantwoorden, kunnen enkele conclusies worden getrokken.

  • Al weken is Bruno de kandidaat die het meest verdacht wordt. Daar verandert deze week niets aan. Door het vertrek van Thibaud uit het programma krijgt zijn schare Mollenjagers zelfs een flinke boost. 32,7 procent van hen denkt nu dat Bruno De Mol is. Hanne blijft sluw hangen op de tweede plaats (28,1 procent).
  • De twee hebben een flinke ‘voorsprong’ op de rest. Met 13,9, 13,0 en 12,3 procent geloven duidelijk weinig mensen erin dat Stijn, Cathy en Gilles de saboteur van dienst kunnen zijn.
  • De minst verdachte van de vijf overblijvers is - nog steeds - de goedlachse Stijn. 27,6 procent duidt hem aan als persoon die De Mol zeker niet is.
  • Wie het liefst wijn drinkt, verdenkt vaker Bruno dan wie bier noch wijn drinkt (34% vs 24%).

Na het vertrek van Thibaud zijn minder Mollenjagers ervan overtuigd dat De Mol een man is. Met drie tegen twee blijven de mannen wel het meest verdachte geslacht, maar met 55,8 procent is dat toch al minder dan de 60 procent van vorige week.

Zowel bij mannen als bij vrouwen staat Bruno met stip op één als meest verdachte kandidaat. Het hoogste percentage haalt hij bij de vrouwen. 35,3 procent van hen ziet de knuffelbeer als een mogelijke Mol.

POLL. Wie is volgens u de Mol?

Bekijk hier het interview met afvaller Thibaud.

Lees hier het verslag van de vijfde aflevering van ‘De Mol’.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Over De mol

De mol is een programma van Woestijnvis dat wordt uitgezonden op Vier. In het programma vertrekken tien kandidaten op reis naar een onbekende bestemming. Daar moeten ze aan de hand van opdrachten proberen zo veel mogelijk geld te verdienen. Eén van de kandidaten saboteert de boel: hij is 'de mol'.

Het eerste seizoen van 'De mol' was in 1998 te zien op Eén en werd gepresenteerd door Michiel Devlieger. In 2000 en 2003 volgden nog twee seizoenen op de openbare omroep. Vanaf 2016 wordt het programma gepresenteerd door Gilles De Coster en keert het jaarlijks terug op Vier.

Mollen: Magda Ral (Frankrijk, 1998), Hugo Daemen (Spanje, 2000), Marc Simons (Italië, 2003), Gilles Van Bouwel (Argentinië, 2016), Eline Michiels (Zuid-Afrika, 2017), Pieter Delanoy (Mexico, 2018)