Ouders blij met initiatief stadsbestuur: "We kunnen eindelijk nog eens buiten komen"

Ouders blij met initiatief stadsbestuur: "We kunnen eindelijk nog eens buiten komen"

Wilfried en Maria met hun dochter Matilda en zoon Emmanuel bij de nieuwe verzorgingstafel. Foto: liv

Leuven -

Het stadsbestuur heeft een verzorgingstafel voor grotere kinderen geplaatst in de fietsenstalling onder het Rector De Somerplein in Leuven. Die kwam er op vraag van de ouders van de invalide Emmanuel Tuts (6). “Nu kunnen we eindelijk weer buiten komen”, zegt papa Wilfried.

Leuven staat vanaf 7 maart een hele week in het teken van toegankelijkheid. In heel Vlaanderen wordt dan de Week van de Toegankelijkheid georganiseerd en staan organisaties voor personen met een beperking in de kijker. “We werken al jaren samen met de adviesraad Toegankelijkheid rond onder andere de heraanleg van pleinen en de inrichting van gebouwen zoals recent nog Het Depot”, zegt schepen van Gelijke Kansen en Diversiteit Denise Vandevoort (SP.A).

In de fietsenstalling onder het Rector De Somerplein is nu ook een verzorgingstafel voor grotere kinderen geplaatst. Die kwam er op vraag van Wilfried Tuts en Maria Statha. Hun 6-jarige zoontje Emmanuel werd als baby mishandeld door een onthaalmoeder uit Lubbeek en is sindsdien zwaar gehandicapt. “Omdat er nergens in de stad ruimte voorzien is om Emmanuel te verschonen, komen wij al jaren nauwelijks meer buiten”, zegt papa Wilfried Tuts.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees