Ex-kankerpatiënt krijgt milde straf voor drugs

Anzegem -

De dertiger die naar drugs greep nadat hij te horen had gekregen dat hij aan kanker leed, heeft nog een kans gekregen van de rechter.

Sven O. kreeg een celstraf van twintig maanden, maar enkel de voorhechtenis is effectief.

“Je bent terug gezond en je krijgt dus een tweede kans. Als je uit de gevangenis komt, herpak je dan en neem je leven met twee handen vast”, gaf de rechter mee. “Ik zal dat zeker doen, zelfs met mijn voeten”, reageerde O. dankbaar.

De politie werd in september vorig jaar opgeroepen voor feiten van partnergeweld. De vriendin van O. verklaarde dat hij zichzelf niet meer is door zijn drugsgebruik. Er volgde een huiszoeking. In de diepvries werd maar liefst 1,5 kg speed aangetroffen. Ook werd nog zo'n 500 gram poeder gevonden. De beklaagde was op de zolder van de woning bezig met de opbouw van een cannabisplantage.

Depressie

De dertiger bekende dat hij kampte met een zware speedverslaving. “Ik ben op het slechte pad geraakt nadat ik te horen had gekregen dat ik kanker had. Ik raakte toen mijn werk kwijt en sukkelde in een depressie. Als vlucht begon ik speed te gebruiken en daardoor is het volledig uit de hand gelopen. Maar ik ben nu weer gezond en clean. Ik ga er echt voor om nog iets van mijn leven te maken, voor mezelf en voor mijn twee kinderen”, aldus O.

Als het parket niet in beroep gaat, komt hij na bijna zeven maanden in voorhechtenis binnenkort vrij. Naast de celstraf moet hij ook nog een boete van 6.000 euro betalen.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees