Gezocht: woonkamers voor pop- of jazzconcert

Roeselare -

De klassieke woonkamerconcerten van STAP waren vorig jaar een groot succes. Dit jaar brengt de academie pop en jazz naar jouw woonkamer.

Vorig jaar bracht de Stedelijke Academie voor Podiumkunsten (STAP) klassieke muziek naar de woonkamers van de Roeselaarse muziekliefhebbers. Wegens groot succes krijgt die formule nu een vervolg. Deze keer geen klassiek, maar pop en jazz.

“Een mooie kans voor zowel de muzikanten als de muziekliefhebbers”, zegt communicatieverantwoordelijke Ines Van Belle van STAP. “De leerlingen krijgen een uniek podium om hun talenten in de kijker te zetten. Wie zijn woonkamer openstelt, kan genieten van live muziek bij hem thuis. Het wordt ongetwijfeld de moeite.”

Wie graag wil deelnemen, moet in de pen kruipen. Wie de mooiste reden heeft, kom in aanmerking voor een huiskamerconcert. “We willen vooral weten waarom de mensen hun vrienden willen trakteren op een muzikaal avondje. Kandidaten sturen ook een foto van hun huiskamer mee, zodat de bands een idee hebben van de beschikbare ruimte”, zegt Ines Van Belle.

Zowel soloartiesten als bands staan klaar om kosteloos het beste van zichzelf te geven. Ze vragen in ruil enkel gezelligheid, een aandachtig publiek, een hapje en een drankje, voldoende ruimte en elektriciteit. Ook een droge akoestiek is vereist, bij voorkeur gedempt door tapijt en gordijnen.

Je huiskamer kandidaat stellen kan tot 7 maart. Stuur een mailtje naar info@stap­roeselare.be. Vermeld daarbij zeker waarom jouw huiskamer tot concerttempel moet omgedoopt worden.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio