VOETBAL3DE PROVINCIALE BSK SNAASKERKE - EG GISTEL - T2 Peter Lileire stelt dat Snaaskerke scherp moet blijven met oog op behoud

“Nog zes punten nodig want is plots heel warm”

“Nog zes punten nodig  want is plots heel warm”

Peter Lileire werkt in de bibliotheek van Middelkerke. Foto: Rudy DECLERCK

Snaaskerke / Gistel -

Na de nederlaag op De Haan keek men bij SK Snaaskerke toch vol vertrouwen uit naar de derby tegen Gistel. Het werd tegen het nummer drie van de rangschikking echter een zware 0-6-nederlaag. Snaaskerke panikeert echter niet.

Peter Linskens (Gistel): “Nog niet zeker van de eindronde”

Eendracht Gistel hield zondag doelpuntenkermis in de derby tegen Snaaskerke. “Je moet ook de omstandigheden zien waarin de 6-0 tot stand kwam” aldus trainer Peter Linskens. "' Hun keeper werd in de aanvangsfase terecht uitgesloten. Wij zetten de strafschop om en zij moesten de hele match met tien man verder. Voor ons geeft dat een gezonde boost. We hebben nu 25 op 30 in de terugronde. Ik kan de spelers alleen maar proficiat wensen, we scoren maar liefst 80 goals, dat is een record in de reeks en het bewijs dat offensief voetbal loont. Vorig jaar hadden we 50 punten op het eind, nu al 53 op vijf matchen van het einde. Zeker van de eindronde zijn we echter nog niet. Als Westende de derde periode pakt, moeten we minstens als vierde eindigen.”

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio