Parket laat filmpje verkrachting vertalen

Oostende -

De vier mannen die samen een 17-jarig Oostends meisje verkrachtten in Oostende blijven een maand langer in de cel. Het parket liet de gesprekken tijdens de twintig minuten durende video vertalen. In het filmpje is te zien hoe zeven jongemannen een Oostends meisje verkrachten.

De feiten dateren van eind november 2015 en speelden zich af in de flat van een verdachte. Het 17-jarige meisje werd dronken gevoerd met wodka. De jongste verdachte is pas 14 jaar. De vier meerderjarigen verschenen gisteren voor de tweede keer voor de Brugse raadkamer. Die besliste om hen nog een maand langer in de cel te houden. De jongeren hadden nochtans op de vrijlating gehoopt. “Mijn cliënt heeft de feiten gezien”, zegt advocaat Stijn Leliaert. “Maar hij heeft zeker niet actief deelgenomen.”

De vier moeten nog eens verhoord worden door de speurders. Tijdens hun eerste verklaringen toonden sommigen zich zeer vrouwonvriendelijk. De vraag is of een tweede verhoor veel zal uithalen. De vier beweren namelijk dat ze op het moment van de feiten zelf te veel gedronken hadden en zich de feiten niet of niet goed meer herinneren. Ze zullen wellicht ook met de vertaling worden geconfronteerd.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees