WielrennenEliteWereldkampioenschap op de piste in Londen

“Sarah Hammer heeft schrik van mij”

“Sarah Hammer heeft schrik van mij”

Jolien D’Hoore draaide gisteren rondjes met Kenny De Ketele. Foto: Photo News

Gent -

Aan zelfvertrouwen ontbreekt het niet bij de Belgische delegatie die neerstreek in Stratford. Jolien D'hoore doet morgen een gooi naar goud in de scratch. Later deze week is de renster van het Wiggle-High5-team ook niet kansloos in het omnium.

In The Premier Inn in Stratford treffen we dinsdagnamiddag de Belgische delegatie. In de namiddag staat er nog een oefensessie op het programma. Renners van allerlei pluimage slenteren door de lobby. Een opvallend ontspannen Jolien D'hoore schuift aan tafel. Twee gebroken ribben tijdens de WB-manche in Hongkong verstoorden de aanloop naar het WK niet.

“In Mallorca heb ik veel duurtrainingen gedaan. In het Portugese Anadia legden we de laatste hand aan de voorbereiding. Ik ben er klaar voor. Bewust heb ik dit jaar niet de Ronde van Qatar gereden, maar gefocust op dit WK.”

“De voorbije winter bezocht ik vaak de fitness voor krachttrainingen. Ik denk dat ik nog sterker geworden ben.”

“Scratch is een moeilijk te lezen nummer. Zelden laat men iemand rijden. In de aanloop naar de spurt komt het erop aan om goed te positioneren.”

Niet belangrijk

“Donderdag is het resultaat niet echt belangrijk”, verrast D'hoore. “Het omnium is topprioriteit. Het betekent echter niet dat ik de kans op een wereldtitel zomaar door de vingers laat glippen. Valt het toch tegen, dan ben ik mentaal gewapend om dat te verwerken. Met dank aan mijn ploeg Wiggle-High5. Na iedere wedstrijd is er een evaluatie. Vaak met tranen, ook ik ontkwam er niet aan. Twee keer dezelfde fout maak je niet. Dat alles heeft er voor gezorgd dat ik beter een tegenslag kan relativeren.”

Zaterdag en zondag rijdt Jolien het omnium. “Op dit WK is er meer dan olympisch kampioene Laura Trott, die me al vaak klopte. Er zijn veel kanshebbers voor eremetaal. Het betekent dat de koers meer open zal zijn en dat biedt mogelijkheden. In het verleden keek ik naar de toppers op. Als ik hoor dat de Amerikaanse Sarah Hammer schrik van me heeft, zegt dat veel over mijn verworven status. Ik was vorig seizoen niet voor niets de nummer twee van de UCI-ranking.”

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio