BOKSENROTTERDAM

Sasha Yengoyan en Stephen Danyo niet uitbetaald

Neen, ze werden niet bestolen door de drie ringrechters, zoals al te vaak gebeurt in het boksen, maar wel door organisator Rodney Ernst. Zowel Sasha Yengoyan als Stephen Danyo wonnen hun zware, krachtenslopende en bloederige kamp ruim en dus verdiend op punten, maar na afloop van de meeting in de Maassilo van Rotterdam, kregen ze doodleuk te horen ,,dat er geen centen waren’’ om hun zuurverdiende beurzen uit te betalen.

Een schande. Benieuwd wat de Belgische Boksbond hier mee gaat doen. De organisator beloofde wel dat hij het binnen de week zou regelen omdat er nog geld van hem vast zat bij een online-verkoopsbureau, maar afgemeten aan het aantal kijkers (pakweg 250) zal dat ook wel geen vetpot zijn. Sportief deden Yengoyan en Danyo wat van hen werd verwacht: ze wonnen allebei. Al ging dat heel wat moeilijker dan algemeen verwacht. De Georgiër Nodar Rokadize (22 jaar maar al aan zijn 36ste profkamp toe) was beducht voor de enorme punch van zijn opponent en ontweek zo veel als mogelijk het open gevecht. Het bleek een moedige kerel die gevaarlijk in counter bokste en Sasha Yengoyan enkele keren goed raakte. Die gaf geen krimp en leek in de vijfde van zes ronden de kamp toch vroegtijdig te kunnen eindigen met een zware linkerhoek, maar Rokadize spuwde enkele keren z’n mondstuk uit, won zo tijd en haalde het einde.

Ook van Stephen Danyo werd verwacht dat hij Giorgi Ungiadze vlug op z’n plaats zou zetten. Maar de Georgische bokser (64 kampen, waarvan 35 gewonnen) bleek een onversaagde bulldog, die acht ronden lang zijn tegenstander opjoeg. Zelfs met een gebroken neus stormde hij op zijn opponent af en pakte hij de klappen zonder verzwakken. Uiteindelijk eindigde Stephen Danio met een gekneusde rechterhand maar met een overtuigende puntenzege.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio