Voetbal2de provincialeVV ZOMERGEM - SPARTA URSEL - Wouter De Muynck wint van zijn ex-ploeg

“Heel tevreden met zes op zes”

“Heel tevreden met zes op zes”

Wouter De Munck: “Ik heb beslist om nog een jaartje extra door te gaan.” Foto: Marc Van Hecke

Zomergem / Knesselare -

VV Zomergem zette zijn ambities op een plaats in de top vijf van de rangschikking en een eindrondeticket kracht bij. De Mickey's wonnen op eigen veld van Sparta Ursel, de ex-ploeg van Steven Declerck, Wouter De Muynck en coach Eddy Van Daele.

“Wij wonnen op een diefje”, geeft de 32-jarige Wouter De Muynck van VV Zomergem toe. “Sparta Ursel pakte uit met een goede eerste helft en leidde aan de rust niet onverdiend met 1-2. Wij kwamen na de pauze iets sterker opzetten en bogen een 2-3 achterstand om in een 4-3 overwinning. We wisten dat we voor een moeilijke opdracht stonden ,want Sparta Ursel had de punten in de degradatiestrijd hard nodig. We strandden dit seizoen in enkele wedstrijden op een gelijkspel, hoewel we de drie punten hadden verdiend. De balans raakt op die manier een beetje in evenwicht.”

Dit was voor jou een geladen wedstrijd.

“Ik heb bijna mijn hele leven voor Sparta Ursel gespeeld maar kondigde aan dat ik met voetballen zou stoppen. Ik liet me na de aanstelling van Eddy Van Daele als coach van VV Zomergem overhalen om nog een jaartje de schoenen bij de Mickey's aan te binden. Die beslissing werd me door het bestuur van Sparta Ursel niet in dank afgenomen. In die optiek ben ik tevreden dat we tegen mijn ex-ploeg zes punten op zes behaalden. Dit gold ook voor Steven Declerck en onze coach, hoewel ik hoop dat Sparta Ursel het behoud verzekert. Ik heb ondertussen beslist om nog minstens één jaar door te gaan. Ik woon in Zomergem en ben hier in een toffe groep terechtgekomen.”

Dromen jullie van de eindronde?

“Het was onze doelstelling om het behoud te verzekeren. Wij overtreffen met een plaats in de eindronde onze stoutste verwachtingen. Wij tellen nu al veertig punten, waarvoor wij bij de competitiestart hadden willen tekenen. We hebben nog zes wedstrijden voor de boeg, maar liggen niet wakker van de eindronde. Het zou mooi zijn om in de nacompetitie een thuiswedstrijd te kunnen spelen, maar moeten hiervoor dringend ons niveau optrekken. Wij hebben na Nieuwjaar nog geen enkele overtuigende prestatie neergezet.”

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio