wielrennen beloften

Glenn Loenders debuteert met vijfde plaats in Brustem: “We gingen ontzettend hard”

Glenn Loenders debuteert met vijfde plaats in Brustem: “We gingen ontzettend hard”

Glenn Loenders Foto: Fv

Weliswaar op een iets lager niveau dan Robbe Ghys, maar daarom niet minder verdienstelijk, was het opvallend debuut van Glenn Loenders. Hij eindigde in zijn allereerste beloftenwedstrijd meteen knap vijfde in Brustem.

Niet alleen met die ereplaats maakte Loenders indruk, vooral de manier waarop hij in volle finale samen met Cedric Raymackers uit Zepperen een kloof van ruim een minuut op de kopgroep van vijf bijna wist te overbruggen, was groots.

“Ik ben hier zelf ook best tevreden mee”, glundert Loenders, die vorig jaar ook deel uitmaakte van die sterke Limburgse juniorenlichting en in 2015 vooral als tijdrijder indruk maakte.

“Ik had me de hele wedstrijd goed vooraan kunnen handhaven en bleek ook in de finale nog vrij fris. Waarom zou ik niet eens iets proberen? Toen ik uit het peloton weg wipte, was dat zeker niet met de bedoeling om de leiders nog te pakken. Die leken me te ver weg.”

Testen

“Ik wou eerder mezelf eens testen en wie weet een ereplaats uit de brand slepen. Toen wat verder Raymackers aansloot en we steeds verder van de groep wegreden, leek die ereplaats binnen. Plots zagen we in de slotronde de leiders voor ons uitrijden.”

“Uiteraard zullen die wel wat gespeculeerd hebben, waardoor we dichter konden komen, maar ik kan je vertellen dat wij ook ontzettend hard gingen. Ik ben dus heel tevreden over mijn debuut.”

En nu volgend weekend aan de bak in Zepperen?

“Wellicht niet, wegens niet goed genoeg”, schatert Glenn, “mijn naam stond alvast niet op de voorlopige selectie van onze ploeg, Davo Cycling Team. Niet zo onlogisch: onze ploeg huisvest heel wat sterke renners en daar ik pas eerstejaars ben, kan ik begrijpen dat men voor de koers van onze manager Albert Derwael een zo sterk mogelijk team wil opstellen.”

“Wie weet vindt men na deze wedstrijd in Brustem dat ik daar wel degelijk ook al toe behoor?”

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio