paardensport m&m winterdressuurcup

Kevin Van Ham maakt geslaagde comeback in Diepenbeek

Kevin Van Ham maakt  geslaagde comeback in Diepenbeek

Kevin Van Ham: “Het was een dubbeltje op zijn kant.” Foto: pp

Kevin Van Ham maakte een schitterende comeback na een inactiviteit van ruim een jaar. Hij veroverde op de slotmanche voor de M&M Winterdressuurcup in Diepenbeek immers meteen twee zilveren medailles.

Eind 2014 brak zijn paard Eros - na een succesvol seizoen - zijn kaak op drie plaatsen. “Het was zelfs een dubbeltje op zijn kant of Eros nog te redden viel”, reageert Van Ham opgelucht.

“Als één van die breuken tot aan het kaakgewricht was door gebarsten, dan was het zelfs over en uit. Na drie operaties en evenveel platen in zijn kaak is Eros gelukkig bijna weer de oude”, aldus Kevin, die in januari opnieuw begon te trainen met Eros.

“Het leek wel alsof deze Johnson-Ferro-afstammeling niets van zijn kennis verleerd had en dat hij zelfs iets rustiger geworden was.”

“Nu Eros voor 95 procent hersteld is, neem ik de draad weer op waar ik in 2014 geëindigd ben, namelijk het A- en L-niveau.”

“Ik ga vooral niets forceren, want ik ben al heel blij dat we opnieuw aan de start kunnen verschijnen.”

“In Diepenbeek moest ik in A7 nipt de duimen leggen voor Petra Moens, die al de hele winter ongenaakbaar is op dit niveau, en in L7 moest ik enkel de Antwerpse Julie Gerits voor laten gaan.”

Bij de manègepony’s stond er alweer geen maat op Lara Smets (Jetje). Met negen van de twaalf zeges is de achtjarige Diepenbeekse zo goed als zeker van de eindzege.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio