Voetbal2DE PROVINCIALE BSV ANZEGEM -fc moen - Filip Bossaert staat met Anzegem voor zwaar programma

“Wordt knokken voor behoud”

“Wordt knokken voor behoud”

Martin Cardon bracht Moen naast Anzegem (1-1) en mocht wat later mee om de 1-2 en de overwinning juichen. Foto: BART VANDENBROUCKE

Anzegem -

Na de zege op Komen-Neerwaasten wilde Anzegem graag een bisnummer in de derby tegen Moen. Puntenwinst in de strijd om het behoud zat er zeker, maar Anzegem kende heel wat pech (1-2). Het ziet bovendien Moen over zich wippen naar de elfde plaats.

Robin Ameye (FC Moen): Nieuwe start en hopelijk leuk einde van competitie

FC Moen moest vier maanden wachten op zijn zevende zege. De drie gouden punten die het bij Anzegem pakte zijn daarom belangrijk met het oog op het behoud.

“De weersomstandigheden waren niet echt ideaal”, zegt Robin Ameye. “Er was erg veel wind. Anzegem zette meteen druk en kwam net voor de rust op voorsprong. In de tweede helft hadden wij de wind mee. Nadat we de lat getroffen hadden, scoorden we toch en even later zelfs een tweede keer.”

“We moeten nu verder gaan op ons elan. De mentaliteit was in Anzegem heel goed. Ik denk dat we in die resterende vijf wedstrijden nog genoeg punten kunnen pakken om enkele plaatsen te stijgen. Er waren de voorbije maanden wat problemen om te scoren. Nu we eindelijk eens wonnen, betekent dit een nieuwe start en hopelijk een leuk einde van de competitie. Maar dan moeten we wel het geluk hebben dat ons een periode in de steek liet.”

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio