BasketbalFIBA Europe Cup-Final 16Chalon-Oostende - Quentin Serron en Oostende moeten winnen om zich te plaatsen voor Final 8

“Wedstrijdbegin kan bepalend zijn voor kwalificatie”

“Wedstrijdbegin kan bepalend zijn voor kwalificatie”

Quentin Serron beseft dat het vanavond op Franse bodem geen simpele partij wordt. Foto: Rudy DECLERCK

Oostende -

Het is vanavond (19.30 uur) voor Oostende in Chalon-sur-Saône Europees alles of niets. Mits winst is kwalificatie voor de Final 8 van de FIBA Europe Cup een feit. Bij een nederlaag eindigt de Europese campagne in de Final 16.

Oostende vertrok vroeg dinsdagochtend naar Chalon-sur-Saône. Niet met de TGV en via Rijsel zoals twee weken geleden, wel met de fonkelnieuwe spelersbus. Na een tocht van ruim zeven uur arriveerde de selectie in het hotel. Na de check-in en een lichte maaltijd volgde een pittige avondtraining. Deze ochtend werden de laatste details besproken richting de belangrijke belle van de Final 16 van de FIBA Europe Cup. De opdracht is simpel: winst en een plaats in de Final 8 is een feit.

“We beseffen dat het geen simpele partij wordt. Chalon-sur-Saône is een sterke opponent, won het afgelopen weekend in de Franse Pro A in Limoges en staat in de top drie”, aldus Quentin Serron. De Brusselaar van de kustploeg is ambitieus en optimistisch. “De overwinningen tegen Chalon en Charleroi gaven ons een boost. We beginnen dan ook met vertrouwen aan deze cruciale Europese wedstrijd. Zowel in Chalon als in onze Sleuyter Arena misten we de start. Vorige week konden we dat tegen een offensief sterke Franse ploeg nog omzetten in een duidelijke overwinning. Het wedstrijdbegin kan vanavond cruciaal zijn. In de partij blijven vormt de sleutel. Doen we dat, dan hebben we een goede kans om onze al geslaagde Europese campagne nog meer kleur te geven.”

Roby Rogiers

Als Oostende zich kwalificeert voor de Final 8 is het Roemeense Targu Jiu of het Oekraïense Khimik Yuzny de opponent. De Belgische kampioen zou in deze best of three van het belangrijke thuisvoordeel genieten. Oostende won tot nu toe tien van de veertien Europese wedstrijden. Buitenshuis verloor het driemaal: in Södertälje (Zweden), Ankara (Turkije) en twee weken geleden in Chalon-sur-Saône.

Niels Marnegrave sukkelt met een hielblessure en is niet van de partij. De guard van Oostende wordt donderdag geopereerd en is drie maanden out. Roby Rogiers (18 jaar, 2m03) zit voor het eerst in de Europese selectie. “Wel speciaal”, zei de jonge belofte van de kustploeg bij aankomst in het hotel.

Corrigeer

POPULAIRE VIDEO'S