Verkoop gemeentehuis is start van vernieuwing

Verkoop gemeentehuis is start van vernieuwing

Schepen Freddy Verbeke voor het historische gemeentehuis dat na de veranderingen beter tot zijn recht moet komen. Foto: gvh

Temse -

Het Temse gemeentebestuur verkoopt volgende maand de administratieve vleugel van het gemeentehuis. Het is de start van een vernieuwingsproject voor de Markt, waar café Bij Rita en de pitazaak plaats moeten ruimen voor een nieuw gebouw.

De panden grenzend aan het gemeentehuis, in de volksmond de beenhouwerij genoemd, werden ooit door de gemeente Temse aangekocht omdat de diensten te krap behuisd zaten. De panden in de Wautersstraat deden dienst als administratieve vleugel. Bij de realisatie van De Zaat verhuisde het gemeentebestuur in 2006 met zijn diensten naar AC De Zaat.

Het historische gemeentehuis is nog steeds in gebruik, onder meer voor ontvangsten en voor de dienst toerisme, maar de aanpalende panden staan intussen al tien jaar leeg. Eerdere plannen om de panden te verkopen liepen op niets uit, maar nu wil het gemeentebestuur ze toch verkopen. “De eerste zitdag vindt plaats op 13 april in de ontvangstzaal van het gemeentehuis en de instelprijs bedraagt 300.000 euro”, zegt schepen van Ruimtelijke Ordening Freddy Verbeke (CD&V).

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio