- - Divock Origi mikt op basisplaats bij Liverpool én Rode Duivels

Origi: “Uren in de gym betalen eindelijk uit”

Origi: “Uren in de gym betalen eindelijk uit”

Foto: AFP

Fitter, sneller, maar vooral sterker dan ooit. Na een hamstringblessure en een knieoperatie groeit Divock Origi 2.0 naar zijn beste niveau. Keurig op schema om te schitteren voor FC Liverpool in het seizoenseinde en de Rode Duivels op het EK. “De uren in de gym betalen zich eindelijk uit.”

De voorbije League Cup-finale tussen Manchester City en FC Liverpool viel uiteen in twee delen. Tachtig minuten waarin City de beste kansen had, en veertig (inclusief verlengingen) waarin Liverpool het laken naar zich toe trok. Het verschil? De invalbeurt van Divock Origi (20). Slim de ruimtes induikend, snel de combinaties opzoekend. En steeds doelgericht. Zonder een save van City-doelman Willy Caballero op zijn kopbal was het niet tot penalty’s gekomen en had Liverpool zijn eerste prijs sinds 2012 gewonnen.

“We kwamen er dichtbij”, zegt Origi. “We waren goed teruggekomen na de 1-0 en de gelijkmaker had ons een boost gegeven. Maar in penalty’s kan alles gebeuren en zondag hebben we een beetje pech gehad. Ik had me zelf opgegeven om de zesde te trappen. Zo ver zijn we helaas niet gekomen.”

Vanavond kan je al wraak nemen tegen City in de Premier League. Reken je op een basisplaats?

“Als aanvaller kan het snel gaan. We zijn met veel spelers en kunnen roteren. Ik voel me de laatste tijd fris en krijg het vertrouwen van de coach om met mijn kwaliteiten te spelen. Vóór mijn blessure voelde ik me al goed. Ik zat dicht bij mijn topniveau toen ik tegen Leicester uitviel met een hamstringblessure. De trainer praat vaak met mij en ik merk dat ik kansen begin te krijgen.”

Is dit seizoen wat je verwacht had?

“Ik wist niet wat ik moest verwachten. In het begin was het moeilijk. Ik kwam uit een andere competitie en moest me aanpassen. Toen ben ik beginnen werken. Ik ben fysiek sterker geworden en heb kilo’s spieren gewonnen. De uren in de gym betalen zich eindelijk uit. Nu moet ik fris blijven in mijn hoofd en alles geven.”

Aflevering 9:Den beerschot en de schande van Popzuelo Beluister nu

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.

Europees Kampioenschap Kwalificatie Groep I

Vorige speeldag Volgende speeldag

Speeldag 2 -

GS W V G DS P
1 Cyprus 1 1 0 0 5/0 3
2 Kazachstan 1 1 0 0 3/0 3
3 België 1 1 0 0 3/1 3
4 Rusland 1 0 1 0 1/3 0
5 Schotland 1 0 1 0 0/3 0
6 San Marino 1 0 1 0 0/5 0