voetbal3de provinciale Dweerde - zemst - Nico Vandenbempt en Zemst kloppen de rode lantaarn

“Het elftal samenhouden”

“Het elftal samenhouden”

Nico Vandenbempt scoorde 12 keer en gaf 9 assists: “Cijfers die ik absoluut wil aandikken.” Foto: Kms

Zemst -

Zemst had het in een tumultueuze partij tegen rode lantaarn Weerde even benauwd. Maar het maakte twee keer een achterstand ongedaan en boekte uiteindelijk nog een 2-3 overwinning. Zemst bekleedt de zesde plaats in de stand, maar kijkt nog omhoog.

“Weerde speelde een uitstekende eerste helft”, doet Nico Vandenbempt zijn relaas over de wedstrijd. “Ze kwamen verdiend op voorsprong en het leek een lastige namiddag te zullen worden. Ondanks hun slechte positie in het klassement legde de tegenstander een stevig tempo op en kwamen wij niet in ons spel door de aanhoudende druk. Op karakter knokten we ons terug in de partij en kregen we geleidelijk veldoverwicht. Na een afgeweerde doelpoging van mezelf kwam de bal bij Laurent en hij aarzelde niet om de gelijkmaker in doel te prikken. Toch konden we het gaspedaal niet volledig induwen waardoor Weerde zijn kans schoon zag om opnieuw op voorsprong te komen. In de tweede helft kwamen we veel gretiger en scherper uit de verf en dat resulteerde in een gewijzigd spelbeeld. We speelden hoger en aanvallender waardoor veel meer dreiging uitging van onze creatieve spelers. Ickmans maakte gelijk en dan ontspoorde de wedstrijd even: beide ploegen kregen een uitsluiting te verwerken en het voetbal kwam even op de tweede plaats. Gelukkig pikten we net op tijd de draad weer op. Vanden Borre gaf ons de zege dankzij een fenomenale vrije trap. Het was een prachtige manier om de drie punten binnen te rijven.”

Als aanvaller leeft Vandenbempt van statistieken en die stemmen hem vooralsnog niet gelukkig. “De teller staat op 12 goals en 9 assists. Die cijfers wil ik de komende weken absoluut aandikken. Ik krijg weinig regelmaat in mijn prestaties, maar ik blijf hard werken.”

“De sfeer in het team is voortreffelijk. De kans is groot dat we het elftal kunnen samenhouden voor volgend seizoen: iedereen is gelukkig en niemand denkt aan vertrekken. Met nog enkele versterkingen in het tussenseizoen zullen we klaar zijn voor een sterke campagne.”

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio