Democraten gaan voor Clinton: "Amerika weer heel maken"

Bij de Democraten is Hillary Clinton de grote overwinnaar van de voorverkiezingen op Super Tuesday.

Hillary Clinton werd tot overwinnaar uitgeroepen in de staten Massachusetts, Texas, Arkansas, Georgia, Virginia, Alabama en Tennessee en in Amerikaans Samoa.

In haar overwinningsspeech in Miami bedankte Clinton haar Democratische tegenstander Bernie Sanders, maar ze haalde ook uit naar haar Republikeinse rivaal Donald Trump: ‘Dit land is van ons allemaal. Niet alleen van de lui aan de top. Niet alleen van de mensen die maar één kant opkijken, of die maar in één ding geloven, of die maar aan één ding denken ... Amerika is sterk als we allemaal sterk zijn.’ Er ligt nog veel werk op de plank, aldus Clinton. ‘Maar dat werk is niet Amerika weer groots maken. Amerika is nooit opgehouden met groots te zijn. We moeten Amerika weer heel maken. We moeten weer vullen wat uitgehold is.’

 

 

Sanders geeft niet op

Bernie Sanders haalt het in Oklahoma en, zoals verwacht, in zijn thuisstaat Vermont. Ook Colorado en Minnesota zouden naar hem gaan. Sanders put moed uit die overwinningen: in zijn speech in Vermont gaf hij aan dat hij niet van plan is de race op te geven. Hij wil nog campagne voeren ‘in alle staten’.

De overwinningen die Clinton boekte waren nochtans niet min en ze zal dan ook het overgrote deel van de 884 afgevaardigden die op deze Super Tuesday moesten verdeeld worden achter zich krijgen.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S