Bende autodieven ontvreemdde luxewagens op luchthavens

Bende autodieven ontvreemdde luxewagens op luchthavens

Foto: BELGA

Brussel / Zaventem -

De federale gerechtelijke politie heeft, in samenwerking met de politie van de nationale luchthaven van Zaventem, een bende autodieven opgerold die actief was op de luchthaven Brussels Airport. Acht personen, die minstens tien voertuigen zouden gestolen hebben, werden opgepakt en worden vandaag voorgeleid bij de onderzoeksrechter. De bende zou ook actief zijn geweest op andere luchthavens.

De criminele organisatie was sinds enkele maanden bijzonder actief op de parkings van verschillende luchthavens en ontvreemdde op regelmatige basis luxevoertuigen, voornamelijk van het type Range Rover, met een gemiddelde aankoopprijs van 100.000 euro. De voertuigen werden voorzien van een nieuw chassisnummer en nadien uitgevoerd en verkocht in het buitenland.

Eind januari 2016 kwam het onderzoek in een stroomversnelling waarna grondig speurwerk ertoe geleid heeft dat de bende dinsdag kon worden opgerold. Niet minder dan acht personen werden, met de inzet van de speciale eenheden, opgepakt op een onderduikadres in de regio Limburg.

Op diverse plaatsen die tijdens het onderzoek in beeld kwamen, werden gestolen en omgecatte voertuigen aangetroffen, evenals materiaal om deze voertuigen te voorzien van een nieuw chassisnummer. Tijdens de huiszoekingen bij de verdachten werd ook tal van bezwarend materiaal aangetroffen.

De acht verdachten worden woensdag voorgeleid bij de onderzoeksrechter die zal oordelen of ze onder aanhoudingsbevel worden geplaatst.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees