Celebs

Oscarwinnares moest minirokje dragen voor auditie

Oscarwinnares moest minirokje dragen voor auditie

Foto: Photo News

Seksisme in de filmindustrie: Oscarwinnares Brie Larson (26) heeft er ervaring mee. De 26-jarige ster kreeg in het begin van haar carrière soms de vraag om auditie te doen in een minirok.

“Ik heb veel audities gedaan waarna een casting director zei dat het geweldig was, maar dat hij me graag terug zou zien in minirok en hoge hakken”, zei de blondine na de Oscaruitreiking in de backstage.

“Dat waren altijd momenten die het compleet vergalden omdat er nooit een goede reden was om in de outfit te verschijnen, behalve toegeven aan iemands fantasie. Die wil je op het moment zelf verwerpen”, klonk het.

Larson, die de Oscar voor ‘Beste Vrouwelijke Hoofdrol’ won voor haar acteerprestatie in ‘Room’, heeft er nooit aan toegegeven. Integendeel: ze focuste zich in haar carrière op de belichaming van iets wat verder reikt dan het gekunstelde begrip ‘sexy’.

“Ik leerde om zelfverzekerd te zijn en allesbehalve in te gaan op vreemde voorstellen door naar mezelf en mijn persoonlijke entourage te kijken. Ik probeer in films vrouwen weer te geven die ik ken, complexe dames, vrouwen die ik begrijp en vrouwen die bij mezelf diep vanbinnen zitten. Dat is mijn missie.”

Corrigeer

Het beste van Enkel voor abonnees