Ook Belgen genieten weer mee van wildcards in Tour

Ook Belgen genieten weer mee van wildcards in Tour

Foto: BELGA

De Franse ploegen Team Cofidis, Team Direct Energie en Fortuneo-Vital Concept en het Duitse Bora-Argon 18 krijgen een uitnodiging voor de Ronde van Frankrijk 2016. Dat maakte Tourorganisator ASO woensdag bekend.

Wielrennen op Sportwereld.be

De vier ploegen zijn dezelfde die vorig jaar ook een wildcard kregen voor de belangrijkste rittenkoers van het jaar. De achttien ploegen uit de WorldTour, waarbij Etixx-Quick.Step en Lotto-Soudal, zijn automatisch zeker van startrecht.

Bij Cofidis rijden de Belgen Michael Van Staeyen en Kenneth Vanbilsen. Het team heeft ook de Franse topsprinter Nacer Bouhanni in de rangen. Team Direct Energie kan rekenen op ervaren krachten Thomas Voeckler en Sylvain Chavanel. Fortuneo-Vital Concept telt met Boris Vallée een Belg in de selectie. Bora-Argon 18 kan uitpakken met de Duitse kampioen Emanuel Buchmann.

De 103e editie van La Grande Boucle Tour begint op 2 juli in Mont-Saint-Michel met een rit in lijn naar Utah Beach, Sainte-Marie-du-Mont (188 km). Op 24 juli volgt de traditionele aankomst in Parijs.

Corrigeer

DE DIGITALE WIELERGIDS

Klik hier

nb-logo


Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.