Delen van Heuvelland zonder water

Heuvelland -

Grote delen van de West-Vlaamse gemeente Heuvelland zitten al sinds dinsdag zonder stromend water. Dat is te wijten aan een spontaan lek ter hoogte van Geluveld. Tegen woensdagmiddag zou het euvel verholpen moeten zijn.

De problemen zijn ontstaan door een lek in Geluveld waardoor er problemen zijn met de bediening van het reservoir in Kemmel. De Watergroep heeft de gemeente dinsdag op de hoogte gebracht met de belofte dat het probleem dinsdag nog zou opgelost geraken, maar woensdagochtend waren er nog altijd problemen. “En daar zijn we niet van op de hoogte gebracht”, aldus burgemeester van Heuvelland Marc Lewyllie. “We wilden nochtans waterbedeling voorzien, maar blijkbaar was dat niet nodig.”

Er is nog een waterreservoir in Wijtschate waardoor grote delen van Heuvelland toch nog bediend worden. “Maar die watertoren staat tien meter lager dan de meeste delen van Loker en Westouter, daar situeren zich dan ook de grootste problemen”, aldus de burgemeester.

“De Watergroep mag heel binnenkort een aangetekend schrijven verwachten. We dringen aan op een oplossing voor een betere verbinding tussen Geluveld en Kemmel, want het is al de derde keer in drie maanden tijd dat er problemen zijn met het waternet”, aldus burgemeester Lewyllie.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees