Tot twee jaar cel geëist tegen ouders die dochter mishandelden

Tot twee jaar cel geëist tegen ouders die dochter mishandelden

Genrebeeld Foto: Belga

Mechelen / Bonheiden -

De ouders van een 32-jarige vrouw met een ernstige beperking moesten voor de correctionele rechtbank in Mechelen verschijnen omdat ze hun dochter jarenlang zouden mishandeld hebben. De ouders hielden voet bij stuk dat ze niets verkeerds hebben gedaan.

Het onderzoek naar het gezin N., dat ooit in Bonheiden woonde en ondertussen naar Mechelen is verhuisd, startte in november 2013. Toen werd het parket op de hoogte gebracht van de mogelijke mishandeling van een toen 29-jarige vrouw die verlengd minderjarig was verklaard. Ze verbleef in een instelling in Sint-Katelijne-Waver. Daar hadden begeleiders gemerkt dat er iets mis was met de vrouw. Ze maakte duidelijk dat ze regelmatig werd geslagen door haar vader en soms ook door haar moeder. Geslagen met de handen maar ook met een riem. Een witte riem die ze op een bepaalde dag zelfs meegesmokkeld had om te bewijzen wat haar overkomen was.

Het openbaar ministerie eiste twee jaar cel tegen de vader en tien maanden tegen de moeder. De ouders gingen gisteren evenwel resoluut voor de vrijspraak.

“Moeten we alles wat de dochter zegt zomaar geloven? We spreken hier over een vrouw met een zware handicap. Op haar vroegere school is ook al te horen dat ze zaken verteld heeft die niet waar bleken te zijn. Ze had verwondingen maar misschien heeft ze die zelf wel veroorzaakt. Een kinesiste verklaart in het dossier dat zoiets niet onmogelijk is. Zeker niet als je weet dat de vrouw in kwestie heel gefrustreerd is door haar handicap”, zei advocaat Dieter Van Hemelryck.

Door de hele zaak mocht haar vader haar zes maanden lang niet bezoeken. “Dagelijks probeerde ze hem te bellen. Meermaals zelf. Maar mijn cliënt mocht de telefoon niet opnemen omdat hij een contactverbod had. Maar waarom belt ze met hem? Met de man die haar jarenlang zou geslagen en vernederd hebben? Als het allemaal gebeurd is, dan wil je de man in kwestie toch nooit meer zien of horen?”

Vonnis valt op 23 maart.

 

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio