Indonesië opgeschrikt door krachtige aardbeving

Een tsunami-wolk in Australië. Foto: EPA

De kust van Indonesië is woensdag getroffen door een krachtige aardbeving. De Amerikaanse Geologische Dienst (USGS) heeft het over een magnitude van 7,9, Japanse seismologen maten een magnitude van 8,3. Voorlopig zijn er geen aanwijzingen van schade of slachtoffers.

Het epicentrum van de zeebeving lag ongeveer 800 kilometer ten zuidwesten van het eiland Sumatra, op een diepte van 10 kilometer. Er was een tsunami-alarm afgekondigd voor verschillende zones van Sumatra, maar de Dienst voor Meteorologie, Geofysica en Klimatologie liet later weten dat de waarschuwing "afgelopen" is.

Geen slachtoffers

Voorlopig zijn er geen berichten over eventuele slachtoffers of schade. "Wij hebben met lokale functionarissen gesproken en zij vertelden ons dat er noch schade, noch slachtoffers waren", zegt het hoofd van dienst Rampenbestrijding van de regio West-Sumatra.

"Maar ze blijven paraat staan voor een eventuele tsunami." De USGS gaf op haar website ook al aan dat de "waarschijnlijkheid op slachtoffers en schade" klein is.

Corrigeer

NIET TE MISSEN

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees