Smet: “Leopold II-tunnel zal reeds met privékapitaal gerenoveerd worden”

Smet: “Leopold II-tunnel zal reeds met privékapitaal gerenoveerd worden”

Foto: BELGA

Brussel -

Het idee om beroep te doen op privékapitaal voor de renovatie van infrastructuur zoals de Brusselse tunnels is niet erg origineel. De Brusselse regering heeft immers reeds beslist om voor de renovatie van de Leopold II-tunnel beroep te doen op een PPS-constructie.

Ook de Europese investeringsbank is bij dit dossier betrokken, zo reageert het kabinet van Brussels minister van Mobiliteit Pascal Smet (sp.a) op de verklaringen van federaal minister van Financiën Johan Van Overtveldt (N-VA).

De krant L’Echo schreef woensdag dat Van Overtveldt eraan denkt zich te wenden tot privékapitaal voor de noodzakelijke renovaties aan de infrastructuur, zoals voor de Brusselse tunnels.

Minstens 523 miljoen voor alle tunnels

Zoals bekend zijn de meeste Brusselse tunnels aan een grondige renovatie toe. Minister Smet stelde dat minstens 523 miljoen euro nodig zou zijn om alle tunnels een grondige opknapbeurt te geven. In dat bedrag zitten ook de middelen die nodig zijn om de Leopold II-tunnel te renoveren, zo verduidelijkte de woordvoerster van de minister.

De kosten daarvan worden momenteel geraamd op 155 miljoen euro. Dat bedrag zal nog worden verfijnd tegen de begrotingscontrole.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees