Fabian Dreesen, vader van slachtoffer, getuigt in proces tegen Tilly Lauwers

ASSISEN. “Ik wil er niet aan denken om haar te vergeven voor dood van mijn zoon”

ASSISEN. “Ik wil er niet aan denken om haar te vergeven voor dood van mijn zoon”

Tilly Lauwers (43) wordt beschuldigd van moord op haar zoon Sven (12) Foto: ANDRE VERHOEVEN

Leuven / Grimbergen -

In het proces tegen Tilly Lauwers voor het hof van assisen van Vlaams-Brabant in Leuven is woensdag Fabian Dreesen komen getuigen. De 45-jarige man is de ex-partner van de beschuldigde en de vader van Sven Dreesen, die door zijn moeder vermoord zou zijn. “Ik wil er zelfs niet aan denken om haar ooit te vergeven voor de dood van mijn zoon”, zei Dreesen.

De 43-jarige Tilly Lauwers wordt beschuldigd van moord op haar zoon Sven Dreesen in Grimbergen in de nacht van 3 op 4 december 2013. De 12-jarige jongen kwam om het leven na een brand in de ouderlijke woning. Hij bezweek aan een acute intoxicatie van koolmonoxide.

Ook Fabian Dreesen heeft zijn deel van de miserie gehad: in minder dan een jaar tijd verloor hij zijn twee kinderen. Zijn oudste zoon Brian Lauwers stapte op 21-jarige leeftijd uit het leven op 29 december 2012. Goed elf maanden later werd hij geconfronteerd met de feiten in Grimbergen. Dreesen stelde zich als enige burgerlijke partij op het assisenproces en volgt de debatten ononderbroken sinds de start twee dagen geleden.

“Niet meer dan een flirt”

Dreesen leerde Lauwers kennen in een discotheek. “Voor mij was het niet meer dan een flirt. De eerste avond hadden we al seks en ze bleek onmiddellijk zwanger”, zei de man. Hij wilde geen kind en vernam pas anderhalve maand na de geboorte van Brian op 28 september 1991 dat hij vader geworden was. Dreesen had nog grotere zorgen: hij kwam serieus in aanvaring met politie en gerecht. Hij werd veroordeeld voor inbraken en een overval met geweld op een winkel in Kortrijk. Het bleef niet bij die ene veroordeling. Dreesen liep een gevangenissstraf op van vijf jaar voor de verkrachting van een vrouw van 87. “De onderzoeksrechter heeft mij erin geluisd”, zei hij.

Verblijfsregeling

Zijn zoon ontmoette hij voor het eerst in de gevangenis van Brugge. Brian was toen 9 jaar. “Ik was zo blij hem te zien. Toen ik vrijkwam, vroeg ik Tilly of ik bij haar mocht komen wonen. We hervatten onze relatie en die was stabiel tot de geboorte van Sven in september 2001.” Ook dat kind wilde hij niet. Dreesen en Lauwers gingen uit elkaar en zij kreeg de twee kinderen toegewezen.

Mee op vraag van de kinderen werd de verblijfsregeling aangepast en kwamen zij bij hun vader terecht. Brian keerde op zijn achttiende terug naar zijn moeder. “Plots kon ik niets meer goed doen voor hem. We hadden een conflict maar het bleef mijn zoon. Ik zag hem voor het laatst aan de schoolpoort bij Sven. Zijn dood vernam ik van Tilly.” Het ging toen al opnieuw bergaf mer Dreesen. In april 2013 werd hij uit zijn appartement in Schaarbeek gezet. Sven was toen nog altijd bij hem. “Ik kon terecht bij vrienden. We hebben nooit op straat geslapen.”

Sven bleef meer dan dertig keer afwezig op school en kwam er vaak toe zonder eten. “Dat komt omdat ik onder de medicatie zat. Tilly heropende de discussie over de verblijfsregeling. Ik wilde Sven niet afstaan maar de situatie was onhoudbaar. Zijn dood heb ik vernomen van de politie. De grond zakte voor een tweede keer weg onder mijn voeten.”

Fabian Dreesen heeft zich enkele maanden geleden bekeerd tot moslim.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees