KRC Genk niet in beroep tegen speeldag schorsing voor Bailey

KRC Genk niet in beroep tegen speeldag schorsing voor Bailey

Foto: Photo News

KRC Genk gaat niet in beroep tegen de schorsing voor Leon Bailey. De Geschillencommissie van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) had dinsdag drie speeldagen schorsing (waarvan één effectief) en 1.200 euro boete opgelegd aan de Jamaicaanse flankaanvaller van de Limburgers. Bailey mist daardoor de wedstrijd op de 29e en voorlaatste speeldag in de Jupiler Pro League op het veld van Standard.

Jupiler Pro League op Sportwereld.be

In het doelpuntenloze gelijkspel bij Lokeren op de 27e speeldag ontsnapte Bailey na twintig minuten aan rood nadat hij Galitsios met een slaande beweging tegen de grond had gewerkt. De achttienjarige Jamaicaan kreeg geel van scheidsrechter Lawrence Visser, maar na het optreden van de Reviewcommissie moest Bailey alsnog een sanctie vrezen. Het Bondsparket toonde zich alvast streng en vroeg drie speeldagen schorsing (waarvan twee effectief) en 1.200 euro boete. De Geschillencommissie hield rekening met het blanco strafblad en de jonge leeftijd van de talentrijke flankaanvaller en maakte twee speeldagen voorwaardelijk.

Hoewel KRC Genk ter zitting pleitte voor de vrijspraak, legt de club zich neer bij het vonnis. “Dit maakt deel uit van zijn leerproces”, klinkt het.

Aflevering 9:Den beerschot en de schande van Popzuelo Beluister nu

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.